12 autocare cu moldoveni, blocate de patru zile la granița cu Ungaria

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
autocare_moldoveni_blocate_vama
autocare_moldoveni_blocate_vama

Mai mulți moldoveni au rămas blocați la granița dinte Ucraina și Ungaria. Ar fi vorba despre cel puțin 12 autocare și circa 600 de pasageri, care deja de patru zile își petrec nopțile în vamă.

Oamenii spun că în tot acest timp nu au primit nici măcar apă sau mâncare, iar firma de la care au procurat bilete, le zice să mai aștepte încă câteva zile. Aceștia urmau să ajungă la Praga. Reprezentanții companiei de transport au spus că nu cunosc motivul reținerii.

„A patra zi deja e. Dumnealor doar au dat un croissant și două cești de cafea. Atât. Absolut nu au dat un oarecare hotel sau undeva ca oamenii să se odihnească. Iaca așa dorm oamenii”, spune un bărbat, care dorea să ajungă la Praga, la muncă. Acesta spune că în autocare sunt și mulți copii mici, încă, deocamdată, nimeni nu le poate da un răspuns exact, când vor putea să-și continue drumul. Mai mult, acesta zice că firma de la care au procurat bilete acum, este indiferentă față de soarta lor și le spune să mai aștepte încă vreo 3-4 zile, până se vor găsi soluții, transmite Tv8.md.

„Nu sunt toți pasagerii noștri. Sunt și cei care au pornit cu alte companii. Nu avem nici noi informații. Vama ungurească nu ne explică nimic. Persoanele care au dorit să se întoarcă, au urcat deja în autocar și sunt în drum spre casă”, au spus operatorii oficiului central al companiei de transport.

Se pare că această companie de transport nu este la prima acuzație de acest fel. Anterior, mai mulți pasageri s-au plâns că au rămas blocați la hotare, din motiv că șoferii autocarelor nu dispuneau de toate documentele necesare pentru transport pasageri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel