10 august 2019, seara în care 24.000 de oameni au strigat: "NU UITĂM!" | FOTO-VIDEO

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Protest 10 august 2019. Peste 24.000 de oameni au participat la protestul de sâmbătă seară. Protestatarii au strigat la unison împotriva Guvernului și a forțelor de ordine.

În jur de 24.000 de persoane au protestat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală, împotriva Guvernului, faţă de tergiversarea dosarului "10 august 2018" şi de unele măsuri luate de politicieni în domeniul legislaţiei penale.

După ora oficială de încheiere a protestului, 22,15, numărul protestatarilor a scăzut constant, astfel că au mai rămas doar câteva sute de oameni în faţa Palatului Victoria.

Au fost diferite anunţuri pentru manifestaţii în Capitală: Piaţa Victoriei, unde s-au adunat majoritatea protestatarilor, dar şi la sediul Ministerului Afacerilor Interne, de unde 150 de oameni, nemulţumiţi de faptul că aceia pe care îi consideră vinovaţi pentru protestul de anul trecut nu au fost pedepsiţi, au pornit în marş spre Guvern.

Oamenii adunaţi în Piaţa Victoriei, reuniţi de la orele prânzului, au purtat pancarte cu diverse mesaje şi steaguri ale României şi ale Uniunii Europene, au cerut demisia Guvernului, suflând în fluiere şi vuvuzele. PSD şi Jandarmeria au fost ţinta altor scandări ale protestatarilor. S-a strigat: "Demisia!", "Hoţii!", "Jandarmeria apără hoţia!", "PSD, ciuma roşie!", "Fără penali în funcţii publice", "Corupţia ucide!", "România nu e a voastră! Plecaţi la căpşuni sau la puşcărie", "Demisia Teodorovici, Daea" - au fost câteva dintre mesajele afişate în piaţă, potrivit Agerpres.

În faţa sediului MAI, protestatarii au afişat în apropiere mai multe portrete cu politicieni şi şefi din Jandarmerie pe care îi consideră vinovaţi pentru violenţele de la protestul din 2018 şi pentru faptul că nu a fost rezolvat dosarul "10 august" legat de acele evenimente.

FOTO-VIDEO


(w670)

(w670)

 (w670)

(w670) Sursa foto

(w670)

(w670)

(w670)

 

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel