Ziua Națională. Teodorovici, mesaj despre românii din Diaspora

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Eugen Teodorovici a transmis un mesaj în care vorbește despre "împărţirea nefirească între cei de acasă şi cei din diaspora".

Acum 100 de ani, poporul român a arătat că patriotismul reprezintă mai mult decât o simplă voinţă politică sau o decizie de conjunctură şi împreună cu clasa politică au gândit, au simţit şi au acţionat pentru unitate, lăsând deoparte orice interese partinice sau de altă natură, scrie sâmbătă ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pe pagina sa de Facebook.

"La 100 de ani de la împlinirea celui mai mare vis naţional românesc, îmi exprim convingerea că nu va mai dura mult până ce vom ajunge să înţelegem că unitatea şi demnitatea naţională nu acceptă împărţirea nefirească între cei de acasă şi cei din diaspora, între cei de dincoace şi cei de dincolo de Prut, pentru că nu există decât un singur popor român ale cărui simboluri naţionale sunt încărcate de semnificaţia Marii Uniri de la Alba Iulia. (...) Au trecut 100 de ani....e mult? E puţin? Ştiu cu siguranţă că naţiunea română nu se va opri aici, că va ridica miza existenţei sale ca naţiune, în fiecare an, cu fiecare nouă provocare căreia va trebui sa-i facă faţă", subliniază şeful de la Finanţe.

El spune, totodată, că integrarea şi afirmarea europeană a României au început cu mai mult de 100 de ani în urmă, cu ostaşii armatei române care şi-au asumat sacrificiul suprem şi cu acei oameni de stat care au înţeles, spre deosebire de mulţi dintre politicienii zilelor noastre, să pună mai presus de orice interesul naţional şi să realizeze Unirea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel