Ziua Limbii Române. Ministerul Educaţiei: Prin legile educaţiei, am prioritizat continuitatea cursurilor de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei susţin că prin noile legi ale educaţiei a fost prioritizată continuitatea cursurilor de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Românească în şcolile din ţări partenere. 

'Indiferent de locul în care trăim, limba română înseamnă păstrarea identității și a rădăcinilor. La mulți ani tuturor celor care transmit copiilor atașamentul față de limba română și față de tot ceea ce, simbolic, ea reprezintă.

Astăzi, sărbătorim nu doar cuvântul, ci și instrumentul cel mai puternic de conservare a tradițiilor și a istoriei.

Ministerul Educației face eforturi pentru a oferi sprijin elevilor români din străinătate să rămână conectați la identitatea lor de acasă. Astfel, prin noile legi ale educației, am prioritizat continuitatea cursurilor de Limbă, Cultură și Civilizație Românească în școlile din țări partenere.

La momentul actual, astfel de cursuri au loc în Italia, Spania, Belgia, Portugalia, Marea Britanie, Irlanda, iar recent, începând cu anul 2023-2024, și în Germania', au afirmat reprezentanţii Ministerului Educaţiei pe Facebook cu ocazia Zilei Limbii Române, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel