Zeci de români se întorc din DIASPORA pentru un program de start-up-uri. Cei mai mulţi vin din Marea Britanie

Andreea Cosma |
Data publicării:
Florin Jianu CNIMM Facebook
Florin Jianu CNIMM Facebook

Zeci de români se întorc de peste hotare pentru a semna contractele de finanţare pentru a-şi înfiinţa un start up. Este vorba despre un program gestionat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii. Cei mai mulţi cetăţeni se întorc din cauza Brexitului,spune reprezentantul Consiliului, Florin Jianu.

"Se întorc acasă antreprenorii. Din Marea Britanie, Spania, Italia, Australia, SUA şi din multe alte colţuri ale lumii, românii cu spirit antreprenorial au încredere în România Antreprenorială!!!", a fost mesajul postat pe Facebook Florin Jianu.

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România a mai declarat că mulţi dintre cei care revin acasă sunt români care pleacă din Marea Britanie din cauza Brexit-ului.

"Până în prezent am avut peste 600 de români din diaspora care au intrat în activităţile proiectului. 400 de oameni au intrat în activităţile de mentorat, 150 de aplicaţii la planurile de afaceri, dintre care 50 vor fi finanţaţi. Fiecare finanţare va primi aproximativ 40.000 de euro. Activităţile sunt diverse: din sfera tehnologiei, a industriilor creative, dar şi din sfera serviciilor - restaurante, turism şi aşa mai departe. Oamenii care sunt implicaţi în proiect vin aproape de pe tot mapamondul. Avem oameni din Australia, din Statele Unite. Cei mai mulţi, bineînţeles, sunt din Marea Britanie şi iată că Brexit-ul e o realitate pe care noi o resimţim", a declarat Florin Jianu, citat de Radio România.

Potrivit lui Florin Jianu, primele sume care finanţează afacerile deschise de românii reveniţi din diaspora vor intra în conturile start-up-urilor în vara acestui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel