Zeci de mii de euro şi bijuterii, ridicate după percheziţii la români bănuiți de camătă şi violenţe

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Peste 46.000 de euro, aproape 900 de grame de bijuterii, aproape 276.000 de lei şi diferite materiale vegetale şi substanţe care ar putea fi droguri au fost ridicate de poliţişti în urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţa la persoane bănuite de cămătărie şi alte infracţiuni.

 

Perchezițiile au avut loc la locuinţele unor persoane din Caracal şi Corabia, informează Agerpres. Acestea sunt bănuite de camătă, şantaj, lovire sau alte violenţe şi contrabandă.

Astfel, locuințele acestora au fost percheziţionate, luni dimineaţă, de poliţişti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, poliţiştii au pus în executare 20 de mandate de percheziţie domiciliară.

"Din cercetări a reieşit că, din 2016 şi până în prezent, mai multe persoane ar fi acordat sume de bani, cu dobândă, altor persoane, iar, dacă banii nu erau returnaţi, ar fi folosit violenţa sau şantajul împotriva acestora", a precizat sursa citată.

 

Cinci persoane, conduse la audieri



Cinci persoane bănuite de comiterea faptelor au fost conduse la audieri la Poliţie.

"În urma percheziţiilor, pentru continuarea cercetărilor şi documentarea întregii activităţi infracţionale, au fost descoperite şi ridicate 899 de grame de metal de culoare galben, sub formă de bijuterii, 46.545 de euro, 275.998 de lei, 1.250 de lire sterline, 39 de grame de material vegetal de culoare verde-oliv, 8 tablete de culoare albastră (total 4 grame) şi 2 pliculeţe cu praf de culoare alb (total 2 grame).

De asemenea, au mai fost ridicate 23 de telefoane mobile, 2 tablete, un aparat GPS, 5 laptopuri, 2 dispozitive de scanare, o unitate de calculator, precum şi mai multe documente şi înscrisuri", au mai precizat reprezentanţii IPJ Olt, potrivit Agerpres.

 

Unsprezece români, reţinuți în dosarul de şantaj şi cămătărie. Macete, săbii, cuţite și topoare, ridicate din locuințele cămătarilor 

 

De asemenea, și în luna noiembrie, unsprezece persoane au fost reţinute într-o acțiune ce avea ca scop destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în camătă şi şantaj.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a arătat că decizia reţinerii celor 11 persoane a fost luată în urma a 25 de percheziţii, efectuate la domiciliile membrilor unei grupări care acţiona pe raza municipiilor Târgu Mureş şi Reghin, cei 11 urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

"Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, împreună cu procurorii DIICOT - ST Târgu Mureş au efectuat 25 de percheziţii domiciliare, în judeţul Mureş, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în şantaj şi cămătărie. Din cercetările efectuate a rezultat că, începând cu anul 2016, 12 persoane, din municipiile Târgu Mureş şi Reghin, s-ar fi constituit într-un grup organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de şantaj şi camătă şi ar fi funcţionat ca două grupări, care ar fi acţionat în mod coordonat, în realizarea activităţilor infracţionale.

Astfel, ar fi acordat împrumuturi băneşti către sute de persoane, ale căror cuantumuri ajungeau uneori la câteva sute de mii de euro, iar, ulterior, persoanele împrumutate ar fi fost determinate să restituie sume mult mai mari, cu dobânzi, în unele cazuri de peste 100%, în caz contrar, fiind ameninţate sau agresate fizic. (...) În baza probatoriului administrat, la data de 17 noiembrie, procurorii DIICOT - ST Târgu Mureş au reţinut 11 membri ai grupării, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă şi şantaj. În cursul zilei de astăzi, aceştia vor fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă", a anunţat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel