Zeci de deţinuţi au incendiat o închisoare, în Italia. De la ce a pornit revolta celor încarcerați

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Zeci de deţinuţi din închisoarea din Cremona (nordul Italiei) au dat foc, vineri noapte, celulelor lor, în semn de protest faţă de retragerea unui medicament psihotrop, şi au declanşat un incendiu care a obligat autorităţile să evacueze circa 80 de persoane,informează sâmbătă EFE, citată de Agerpres.  

Alarma a fost dată vineri în jurul orei locale 22:00 (20:00 GMT), când mai mulţi deţinuţi au dat foc cearşafurilor şi saltelelor din celule, iar flăcările şi fumul s-au extins imediat, ceea ce a obligat conducerea centrului penitenciar să ordoneze evacuarea totală a două etaje, în timp ce forţele de ordine au întărit măsurile de securitate în întreaga închisoare.

Incendiul, care nu s-a soldat cu victime şi pentru a cărui stingere pompierii au avut nevoie de câteva ore bune, a fost declanşat în semn de protest pentru suspendarea unui medicament care era administrat dependenţilor de droguri şi persoanelor cu tulburări psihice şi care în închisoare "era folosit ca monedă de schimb", potrivit sindicatului poliţiei penitenciarelor Uilpa.

 

Un medicament psihotrop, care a fost înlocuit cu altul, a declanşat revolta deţinuţilor 



Autorităţile sanitare din închisoarea din Cremona au decis să înlocuiască medicamentul psihotrop folosit până atunci cu un altul, fapt ce a declanşat revolta deţinuţilor.

Secretarul general al Uilpa, Gennarino De Fazio, a acuzat că, de trei ani, Poliţia Penitenciarelor nu are un comandant şi a vorbit despre o gestionare globală a penitenciarelor "care se caracterizează prin tulburări continue". De Fazio a mai atras atenţia şi asupra faptului că, "de prea multă vreme, în închisori este un adevărat infern, uneori, ca în cazul Cremona, nu doar la nivel metaforic" şi asupra "gravei disfuncţionalităţi a sistemului care nu poate fi abordată doar cu mijloace administrative, ci sunt necesare intervenţii din partea politicului, a Ministerului Justiţiei şi a guvernului". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel