Zboruri de pe Aeroportul Maramureș: Companiile aeriene care vor începe să opereze vor primi o Schemă de ajutor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Mai multe companii aeriene au ANULAT ZBORURI din şi spre România. Destinaţii importante precum Milano, Bruxelles sau Amsterdam
Mai multe companii aeriene au ANULAT ZBORURI din şi spre România. Destinaţii importante precum Milano, Bruxelles sau Amsterdam

Comisia Europeeană aprobă schema de ajutor românească în valoare de 1,2 milioane euro, destinată companiilor aeriene care încep zboruri internaționale regulate pe Aeroportul Internațional Maramureș în urma pandemiei de coronavirus.

Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 1,2 milioane de euro pentru companiile aeriene care efectuează zboruri internaționale spre și dinspre Aeroportul Internațional Maramureș în urma pandemiei de coronavirus.

Schema, în cadrul căreia ajutorul va lua forma unor subvenții directe de până la 800.000 de euro per întreprindere, a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat.

„Aeroportul Internațional Maramureș joacă un rol important în ceea ce privește conectivitatea regională și internațională a României. Sprijinul public va fi accesibil tuturor companiilor aeriene interesate care se angajează să opereze cel puțin două noi zboruri internaționale pe Aeroportul Internațional Maramureș. Ajutorul se va aloca pe baza unei evaluări a numărului de destinații, a frecvenței zborurilor și a numărului estimat de pasageri atrași în primul an de operare. Schema este menită să sprijine activitatea acestor companii aeriene, precum și redresarea economică și viabilitatea structurală a regiunii în contextul pandemiei de coronavirus. Comisia a constatat că schema românească respectă condițiile prevăzute în cadrul temporar. În special, ajutorul nu va depăși 1,8 milioane euro per beneficiar; și se acordă până la 31 decembrie 2021”, transmit reprezentanții Comisiei.

Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat. Mai multe informații cu privire la cadrul temporar și la alte acțiuni întreprinse de Comisie pentru a aborda impactul economic al pandemiei de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel