Urmărește dezbaterea live

Zbor cu dor acasă în vacanța de Paști

Editor Team |
Data publicării:
Aeroportul Castellón din Spania va avea patru zboruri pe săptămână către București, România începând cu luna iunie
Aeroportul Castellón din Spania va avea patru zboruri pe săptămână către București, România începând cu luna iunie

Nimic nu se compară cu intensitatea emoțiilor trăite în momentul decolării ACASĂ, după emigrarea definitivă sau temporară într-o țară străină!

Întoarcerea românilor la baștină în perioada sărbătorilor de Paști a devenit o tradiție adânc înrădăcinată, datorită dorului intens de casă și a biletelor de avion ieftine

Să aruncăm o privire asupra statisticilor din 2023, care demonstrează o revenire notabilă a cetățenilor din diaspora către România. 

Conform datelor oficiale, în anul 2023, numărul călătoriilor interne și internaționale, înregistrate în perioada sărbătorilor pascale, a cunoscut o creștere semnificativă față de anii precedenți, marcând astfel un adevărat record.

Statisticile afișează o creștere de aproximativ 15% în călătoriile interne și o creștere de aproximativ 20% în cele externe, în comparație cu anul precedent. De asemenea, din datele statistice se remarcă o distribuție diversă a călătoriilor către diferite regiuni ale țării.

Cele mai cumpărate bilete de avion de către români cu destinația ACASĂ, au fost din: Italia, Germania, Franța, Spania, Marea Britanie și Portugalia!

bilete-de-avion-ieftine_61675700

În timp ce orașele mari și capitalele de județ au rămas destinații populare pentru mulți dintre cetățeni, am observat și o creștere a călătoriilor către zonele rurale și montane. Această tendință sugerează că mulți români au ales să-și petreacă Paștele în locuri mai liniștite și mai apropiate de natură, în căutarea unei evadări din agitația cotidiană și a unei reconectări mai profunde cu tradițiile și obiceiurile locale. 

Pe lângă deplasările interne, călătoriile externe ale românilor au înregistrat și ele o creștere semnificativă în timpul sărbătorilor de Paști din 2023.

Destinațiile europene, precum: Italia, Grecia, Spania și Franța au fost printre cele mai căutate, în timp ce locațiile exotice, cum ar fi: Thailanda, Maldive sau Dubai au atras de asemenea un număr semnificativ de călători datorită biletelor de avion ieftine.

Această revenire masivă a românilor acasă de Paști în anul 2023 nu doar reflectă dorința puternică de reuniune cu familia, dar accentuează și importanța profundă a tradițiilor românești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel