WhatsApp nu mai funcționează pe zeci de telefoane. Vezi lista modelelor

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Celebra aplicație WhatsApp nu va mai funcționa, începând de astăzi, pe zeci de modele de telefoane. Vezi lista completă și ce poți face dacă deții și tu un astfel de telefon.

Începând din 1 ianuarie 2023, îndrăgita aplicație WhatsApp încetează să mai funcționeze pe nu mai puțin de 49 de modele de smartphone-uri. Majoritatea dintre acestea folosesc sistemul de operare Android, însă pe listă se află și două modele iPhone.

Deși modelele de telefoane sunt mai vechi, pentru cei care nu sunt obișnuiți să își schimbe des dispozitivele schimbarea ar putea fi o surpriză.

Cele 49 de modele de smartphone care nu vor mai fi suportate de aplicație au fost publicate de portalul GizChina.com, potrivit Mediafax.

Din păcate, cei care încă mai dețin un astfel de telefon nu există nicio cale de ieșire. Pentru a folosi din nou aplicația WhatsApp vor trebui să cumpere unul mai nou.

WhatsApp nu mai funcționează oficial pe aceste modele de telefoane

 

Lista completă a celor 49 de modele de smartphone:

iPhone 5
iPhone 5c
Archos 53 platino
Grande S Flex ZTE
Gran X Quad V987 ZTE
HTC Desire 500
Huawei Ascend D
Huawei Ascend D1
Huawei Ascend D2
Huawei Ascend G740
Huawei Ascend Compagno
Huawei Ascend P1
Quadrato XL
Lenovo A820
LG emanare
LG Lucido 2
LG Optimus 4X HD
LG Optimus F3
LG Optimus F3Q
LG Optimus F5
LG Optimus F6
LG Optimus F7
LG Optimus L2 II
LG Optimus L3 II
LG Optimus L3 II doppio
LG Optimus L4 II
LG Optimus L4 II doppio
LG Optimus L5
LG Optimus L5 doppio
LG Optimus L5 II
LG Optimus L7
LG Optimus L7 II
LG Optimus L7 II doppio
LG Optimus Nitro HD
Nota ZTE V956
Samsung Galaxy Ace 2
Samsung Galaxy Nucleo
Samsung Galaxy s2
Samsung Galaxy S3 mini
Samsung Galaxy Trend II
Samsung Galaxy Trend Lite
Samsung Galaxy XCover 2
Sony Xperia Arco S
Sony Xperia mirò
Sony Xperia Neo L
Wiko Cink Cinque
Wiko Notte Oscura ZT.

Despre WhatsApp

 

Aplicația WhatsApp a fost fondată în februarie 2009 de Brian Acton și Jan Koum, foști angajați ai Yahoo!. Inițial nu a fost gândită pentru a fi folosită ca aplicație de mesagerie.

În ianuarie 2009, după ce Koum a cumpărat un iPhone, el și Acton, dornici să se lanseze în ceea ce ei prevedeau ca fiind o industrie de aplicații de milioane de dolari, nou înfloritoare, creată de Apple App Store, Koum a avut ideea unei aplicații care să ofere informații dinamice despre persoanele listate în agendă: ar arăta statusurile fiecărei persoane, de exemplu: "dacă erai la un apel, dacă aveai bateria descărcată sau dacă erai la sală".

Discuțiile lor aveau loc adesea în casa prietenului rus al lui Koum, Alex Fishman, în West San Jose. Și-au dat seama că, pentru a duce ideea mai departe, ar avea nevoie de un dezvoltator iPhone. Fishman a vizitat RentACoder.com, l-a găsit pe dezvoltatorul rus Igor Solomennikov și l-a prezentat lui Koum.

Koum a numit aplicația WhatsApp pentru a suna ca "ce se întâmplă". La 24 februarie 2009, el a înființat WhatsApp Inc. în California. Cu toate acestea, când primele versiuni ale WhatsApp au continuat să se blocheze, Koum s-a gândit să renunțe și să își caute un nou loc de muncă. Acton l-a încurajat să mai aștepte "câteva luni".

WhatsApp 2.0 a fost lansat în august 2009 cu o componentă de mesagerie concepută special; numărul de utilizatori activi a crescut brusc la 250.000.

Creștere fulminantă a utilizatorilor

 

La 22 aprilie 2014, WhatsApp avea peste 500 de milioane de utilizatori activi lunar, 700 de milioane de fotografii și 100 de milioane de videoclipuri erau partajate zilnic, iar sistemul de mesagerie gestiona peste 10 miliarde de mesaje în fiecare zi, potrivit Wikipedia.

La 24 august 2014, Koum a anunțat pe contul său de Twitter că WhatsApp avea peste 600 de milioane de utilizatori activi la nivel mondial. În acel moment, WhatsApp adăuga aproximativ 25 de milioane de utilizatori noi în fiecare lună, sau 833.000 de utilizatori activi pe zi.

În mai 2017, s-a raportat că utilizatorii WhatsApp petrec peste 340 de milioane de minute pe zi în apeluri video pe aplicație. Acest lucru este echivalentul a aproximativ 646 de ani de apeluri video pe zi.

În februarie 2017, WhatsApp avea peste 1,2 miliarde de utilizatori la nivel global, ajungând la 1,5 miliarde de utilizatori activi lunar până la sfârșitul anului 2017.

În ianuarie 2020, WhatsApp înregistrează peste 5 miliarde de instalări pe Google Play Store, fiind doar a doua aplicație non-Google care atinge această bornă.

În februarie 2020, ultima raportare oficială, WhatsApp avea peste 2 miliarde de utilizatori la nivel global.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel