Vot Diaspora. Preşedintele PNL Diaspora, DENUNȚ PENAL la Parchetul General împotriva lui Meleşcanu

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu

Preşedintele PNL Diaspora, Viorel Badea, a depus, vineri, la Parchetul General, un denunţ penal împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, acuzându-l de împiedicarea cu premeditare a votului cetăţenilor români din străinătate la alegerile din 26 mai, a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

"Astăzi, preşedintele organizaţiei PNL Diaspora, domnul senator Viorel Badea, a depus la Parchetul General un denunţ penal împotriva ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu. Ceea ce s-a întâmplat la alegerile din 26 mai este incalificabil şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, trebuie să răspundă penal pentru fapta cu premeditare săvârşită de acesta şi de toţi cei cu responsabilităţi în organizarea alegerilor în secţiile de votare din străinătate, fapta cu premeditare de împiedicare a dreptului de vot a cetăţenilor români", a afirmat Dancă, la o conferinţă de presă.

Dancă a susţinut că PSD şi ALDE "au încercat să împiedice sub toate formele" exercitarea dreptului de vot.

"În denunţul penal depus astăzi la Parchetul General sunt evidenţiate aceste fapte care demonstrează intenţia autorului, respectiv ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi probele în susţinerea acestei acuzaţii. (...)Din păcate, ceea ce s-a întâmplat duminică arată o ură a PSD şi ALDE, care, ştiind că nu vor obţine niciun folos în urma votului exprimat de cetăţenii români din străinătate, au încercat să împiedice sub toate formele exercitarea acestui drept de vot", a adăugat Dancă.

Împiedicarea votului prin orice mijloace se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani

 

Dancă a spus că, potrivit Codului penal, împiedicarea votului prin orice mijloace se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. El a mai susţinut că liberalii cer lui Meleşcanu şi Guvernului să renunţe la "această prigoană a românilor plecaţi în străinătate".

Dancă a afirmat că PNL îi invită pe toţi cetăţenii lezaţi să îi trimită sesizările lor pentru a le acorda asistenţă juridică.

Senatorul Viorel Badea a spus, la rândul său, că imaginea României în străinătate s-a deteriorat.

"Aici nu este numai vorba de încălcarea drepturilor cetăţenilor din Diaspora, este vorba, în acelaşi timp, de deteriorarea gravă a imaginii României în străinatate, de deteriorarea relaţiilor pe care cetăţenii români din diaspora le au cu autorităţile şi de respectul pe care cetăţenii români îl au faţă de autorităţi. Guvernul Dăncilă nu a făcut altceva decât să-i îndepărteze pe cetăţeni şi mai mult de România", a spus Badea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel