Vosganian, DEZAMĂGIT de decizia PSD: "Ne-am pierdut încrederea în corectitudinea PSD"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Varujan Vosganian a făcut o serie de declaraţii care pun sub semnul întrebării coaliţia de guvernare.

Vosganian a susţine că este dezamăgit de decizia PSD din CEx.

"Am luat act cu dezamăgire de această decizie PSD. (...) Se poate ca PSD să aibă alte priorităţi decât câştigarea fotoliului prezidenţial. Şi mă suprinde că doamna Dăncilă vorbeşte de reposnabilitate, tocmaii în momentul în care PSD şi-a încălcat promisiunile făcute în cadrul coaliţiei privind procedura de desemnare a candidatului prezidenţial. Ar fi trebuit ca PSD asă aibă propria opţiune, ALDE să aibă propria opţiune şi ele să fie comparate în cadrul sondajelor. Niciun sondaj între dna Dăncilă şi dl Tăriceanu nu consdieră că doamna Dăncilă are prima şansă", a spus Varujan Vosganial, la Antena 3.

Citeşte şi: Stenograme INCENDIARE din CEx-ul PSD. Viorica Dăncilă: "Am fost IZOLATĂ! Îmi răneşti SENTIMENTELE"

Senatorul susţine că propunerea ALDE pentru alegerile prezidenţiale va fi aproape sigur Călin Popescu Tăriceanu.

"Noi ALDE, avem mâine o reuniune. E aproape sigur că îl vom desemna pe Călin Popescu Tăriceanu candidatul nostru la preşedinţia României, aşa cum rezultă din sondaje şi din înţelegerile pe care în prealabil le-am făcut cu PSD., Călin Tăriceanu e singurul care poate coagula voturi din mai multe partide, din mai multe spectre ideologice şi singurul care are şanse reale în turul doi să îl învingă pe Klaus Iohannis", a mai spus Vosganian, la Antena 3.

Citeşte şi: SURSE. Poziţie RUŞINOASĂ pentru PSD, într-un SONDAJ comandat chiar de partid

Acesta a punctat, însă, că ALDE nu mai are aceeaşi încredere în partenerul lor de coaliţie.

"În legătura cu guvernarea, deocamdată guvernarea merge înainte. Chestiunea este însă că ne-am pierdut încrederea în corectitudinea partenerului nostru PSD. Va fi nevoie de câteva garanţii suplimentare privind şi restructurarea cabinetului, privind şi priorităţile guvernării, privind şi procedurile interne ale coaliţiei.

Citeşte şi: Gabriela Firea s-a RĂZGÂNDIT după numai câteva MINUTE. Decizie de ULTIMĂ ORĂ

Personal, nu am alt cuvânt decât nedumerire, pentru că nu văd cum doamna Dăncilă, care e într-un proces de reabilitare care, sincer, mergea destul de bine în ceea ce priveşte imaginea personală şi imaginea PSD, intră acum într-o competiţie în care nu o legitimează niciun sondaj de opinie, care poate o socotesc cu o notorietate pozitivă mai mică decât cea a partidului. PSD are oricum are această problemă a unei oarecare izolări în spectrul politic, iar candidatura doamnei Dăncilă nu ar face decât să agraveze această poziţie.

În ceea ce priveşte Pro România, noi vedem în Pro România un posibil aliat pentru susţinerea lui Călin Tăriceanu la preşedinţia României", a conchis Varujan Vosganian, la acelaşi post de televiziune.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel