Vlogger cunoscut, condamnat la 50 de ani de închisoare. A răpit o femeie și a cerut o recompensă uriașă în bitcoin

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un vlogger care a răpit o femeie în statul mexican Chihuahua, în februarie 2018, a fost condamnat la 50 de ani de închisoare.

Germán Abraham Loera Acosta a fost parte dintr-un grup de șase bărbați care au răpit o avocată de 33 de ani forțând-o să urce în mașina lor, potrivit BBC NEWS.

Loera Acosta a închiriat locuința în care femeia a fost ținută captivă și a cerut o recompensă de 2 milioane de pesos (aproximativ 100.000 de dolari) în bitcoin pentru eliberarea ei. Aceasta a fost salvată de poliție două zile mai târziu.

Patru dintre răpitori au fost arestați în cadrul aceleiași operațiuni. Pe lângă anii de închisoare primiți drept pedeapsă, toți răpitorii au primit și amenzi consistente.

 

Înainte de arestarea sa, vloggerul a împărtășit mesaje motivaționale

 

Leora Acosta a fost descris de autoritățile judiciare ca fiind „o persoană foarte experimentată în comunicarea pe internet", care a încercat să folosească internetul pentru a putea transmite condițiile eliberării persoanei răpite.

Leora Acosta, în vârstă de 25 de ani, a fost influencer și director al unei companii de marketing și design. Acesta vorbea pe contul său de YouTube despre marketing și afaceri.

Înainte de arestarea sa, vloggerul a împărtășit fanilor săi mesaje motivaționale cu sfaturi despre cum să își îmbunătățească viața personală și profesională. „Tu nu ești viitorul, ești prezentul, trăiește și acționează în consecință. Noi vom transforma această țară și această lume în ceva special", spunea unul dintre mesaje.

De asemenea, el a susținut discursuri și a luat parte la Congresul Mondial pentru Pace al Tinerilor Lideri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel