Virgil Popescu, decizie după incidentul cu George Simion. „Cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi”

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

George Simion, liderul AUR l-a agresat fizic și verbal pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, luni, 7 februarie. Incidentul șocant s-a petrecut în timpul discursului susținut în plenul Parlamentului, în cadrul dezbaterilor privind moțiunea simplă împotriva acestuia. Virgil Popescu a explicat ce se va întâmpla mai departe.

George Simion l-a agresat pe Virgil Popescu în timp ce acesta vorbea. Copreședintele AUR nu s-a putut stăpâni și l-a acuzat din rândurile parlamentarilor pe ministrul Energiei că este un hoț. Câteva secunde mai târziu, acesta s-a urcat lângă Virgil Popescu și l-a apucat de gat, cei doi având un schimb dur de replici. Ședința de plen a fost întreruptă, iar liderii Camerei Deputaților s-au întrunit în Biroul Permanent pentru a discuta situația.

Virgil Popescu a intrat în direct la România Tv pentru a explica ce s-a întâmplat în timpul ședinței. Acesta a mărturisit că discursul era unul destul de critic la adresa USR-ului și că intenționa să realizeze o „radiografie a tot ce s-a întâmplat prin inerție din 2016 și până în prezent”. Atât parlamentarii cât și toți telespectatorii erau de față pentru a afla explicația măsurilor care s-au luat în privința scumpirilor din energie. 

 

Ce a declarat Virgil Popescu în legătură cu amenințările făcute de George Simion

 

George Simion a fost aspru criticat pentru atitudinea și comportamentul pe care le-a avut astăzi în Parlament. Atât ministrul Energiei, cât și alte persoane care au fost de față, au rămas șocați de momentul în care liderul AUR s-a apropiat de Virgil Popescu. Acesta i-a transmis în față că este „un hoț” și riscă să fie sancționat. Prin postarea de pe Facebook, Virgil Popescu a anunțat că va face plângere penală împotriva lui.

„Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR George Simion la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violență manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violență verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament irațional. Iar faptul că își legitimează aceste porniri ”barbare” prin suportul cetățenilor, mi se pare un gest abject și o amenințare, pe care nu putem să o trecem ușor cu vederea. Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni și în zilele noastre. Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament. Îmi pare rău că s-a întâmplat așa ceva. Credeam că liderul AUR, care spune despre el că este o persoană citită și educată, să își aducă aminte măcar de buna creștere, de buna cuviință, de ceea ce îl învață preoții și oamenii de bine. Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi, la adresa mea nu are cum să aibă ceva pozitiv. Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancționat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunț că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toții o societate civilizată, în care aleșii din Parlament să nu aibă ieșiri cu tentă violentă!”, a declarat Virgil Popescu, Ministrul energiei.

 

Care a fost schimbul de replici dintre cei doi

 

Deși Ministrul Energiei a dat dovadă de un comportament mai civilizat, acesta nu a bătut în retragere în momentul în care a fost hărțuit. Cum a început totul: 

„Domnule președinte, pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul? Că văd că pe domnul Simion îl frământă alte lucruri.", i-a spus Virgil Popescu, liderului AUR.

În acel moment, George Simion, foarte deranjat de replica ministrului energiei, s-a urcat în tribuna Parlamentului și l-a luat de gât pe ministru. Conform declarațiilor lui Virgil Popescu de la România TV, nu există oameni de ordine în parlament, deoarece nimeni nu s-ar fi așteptat la așa ceva. Astfel, liderul AUR a ajuns cu ușurință la ministru. În replică, oficialul liberal din guvern i-a spus copreședintelui AUR că este „un prost”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel