Virgil Popescu: „Preţul barilului a scăzut. Reţelele mari de benzinării ar trebui să fie corecte cu românii”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susţine că, dacă preţul barilului a scăzut, ar trebui să urmeze şi o scădere a preţului la benzină, precizând că aşa ar trebui să procedeze reţelele mari de benzinării care ar trebui să fie corecte cu românii.

Virgil Popescu a fost întrebat, joi, la Digi 24, dacă scade preţul barilului de ce nu scade şi preţul la benzinării.

„E o întrebare foarte legitimă şi ar trebui ca, după această scădere de preţ, să asistăm şi la o scădere a preţului la benzină mă aştept în principal. De ce vă spun la benzină, în principal, pentru că România produce mai multă benzină din petrol decât poate consuma şi suntem exportatori de benzină, preţul barilului a scăzut, ar trebui să urmeze o scădere a preţului la benzină, la motorină ar trebui să urmeze şi acolo o scădere, dar acolo noi şi cumpărăm jumătatea din cantitatea pe care o consumă România, pentru că producţia de motorină este mai mică decât consumul, iar cotaţia motorinei nu a scăzut în procent la fel de mult, dar a scăzut şi acolo”, a transmis ministrul Energiei.

El a mai declarat că în perioada următoare vom asista la o corecţie în jos a preţului la carburant.

„Ordonanţa nu a fost obligatorie, a fost voluntară, cine a vrut să participe în mod voluntar şi-a asumat de la început această scădere de preţ. Eu cred că vom asista în perioada următoare şi la o corecţie în jos a preţului la carburant. Să vedem în zilele următoare, pentru că trebuie să vedem în zilele imediat următoare că se întâmplă ceva în bine cu preţul la benzină şi apoi cu preţul la motorină sau poate în acelaşi timp cu preţul la benzină. Aşa ar fi normal, aşa ar fi corect, aşa ar trebui să procedeze reţelele mari de benzinării care ar trebui să fie corecte cu românii. În momentul când scade costul de achiziţie, să scazi şi preţul, aşa cum atunci când ai justificat, a crescut cotaţia petrolului, a crescut cotaţia motorinei, ai ridicat preţul”, a explicat Virgil Popescu.

 

Vezi și 

 

Virgil Popescu: „România va avea cel mai mic preţ la benzină şi motorină din Europa, după Ungaria”

 

România va avea cel mai mic preţ la benzină şi motorină din Uniunea Europeană, după Ungaria, după reducerea cu 50 bani pe litru a preţului la pompă, a declarat marţi ministrul Energiei, Virgil Popescu, citat de Ziarul Financiar.

„Am lucrat ieri la ordonanţa de urgenţă şi ea va fi în şedinţa de Guvern de miercuri. În urma acestei reduceri, preţul la motorină va fi de circa 1,7 euro/litru, iar cel la benzină de 1,6 euro. Va fi cel mai mic preţ din Europa, după Ungaria”, a spus Virgil Popescu.

Ministrul a amintit că din reducerea totală de 50 de bani, 25 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat prin Ministerul de Finanţe şi 25 de bani de către companii, fiind o cheltuială deductibilă.

„Sunt sigur că 80% dintre operatori vor aplica măsura cu siguranţă. Dar cred că şi operatorii mici, din zonele rurale, vor face asta”, a mai spus Virgil Popescu.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel