Viorica Dăncilă regretă că PSD l-a scăpat pe Tăriceanu de urmărirea PENALĂ

Andreea Cosma |
Data publicării:

Viorica Dăncilă a declarat luni că a fost o greşeală protejarea de către PSD a lui Călin Popescu-Tăriceanu în Senat atunci când s-a discutat despre solicitarea DNA.

Întrebată, la Palatul Parlamentului, dacă protejarea lui Călin Popescu-Tăriceanu de către PSD când s-a cerut de către DNA începerea urmăririi penale a acestuia a fost o greşeală, Dăncilă a răspuns: "Cred că da".

Plenul Senatului a respins, în luna iunie, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu, care, la acea vreme, era preşedintele Camerei superioare a Parlamentului.

Votul a fost secret cu bile, în favoarea cererii pronunţându-se 38 de senatori, 71 au votat împotrivă şi unul s-a abţinut.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel