Viorica Dăncilă CHEAMĂ toate FORŢELE în ajutor pentru prezidenţiale. Pe cine se bazează Dăncilă

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă a declarat că va avea o discuţie şi chiar o  întâlnire cu Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu, pentru a discuta despre alegerile prezidențiale. Vio9rica Dăncilă vrea să atragă de partea PSD şi mai multe sindicate sau patronate ca să maximizeze şansele candidatului său.

Întrebată dacă o susţine pe Gabriel Firea ca prezidenţiabil PSD sau dacă îşi va anunţa propria candidatură, Viorica Dăncilă a răspuns scurt:

Citeşte şi: Viorica Dancilă, după decizia CCR: "Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să PLĂTEASCĂ"

"Gabi Firea nu şi-a anunţat candidatura. Dacă şi-o va anunţa, vom avea o discuţie în cadrul CExN şi vom face o evaluare a fiecărui candiat şi vom vedea care dintre cei care vor să candideze au susţinerea organizaţiilor din teritoriu. Este o lupă grea, înc are trebuie să fim foarte implicaţi. Şi cred că cel sau cea care va candida pentru alegerile prezidenţiale trebuie să aibă alături toate organizaţiile judeţene pentru a putea vorbi despre victorie.

 

Viorica Dăncilă cere şi ajutorul sindicatelor

 

Dăncilă a dezvăluit că va avea o dsicuţie cu Tăriceanu şi Victor Ponta privin o coaliţie care să susţină candidatul PSD, dar speră şi în susţinerea sindicatelor.

"Am vorbit la telefon, nu am reușit să avem o discuție care să vizeze alegerile prezidențiale. Cu siguranță voi avea o discuție atât cu domnul Tăriceanu, sper și cu domnul Victor Ponta. Cred că dialogul este foarte important. Îmi doresc o coaliție a celor trei partide pentru a susține candidatul la prezidențiale, chiar şi sindicate care nu sunt parlamentare, patronate. Toţi cei care vor să vină alături de PSD cred că vor aduce un plus şi cred că dialogul este important pentru a vedea direcţia pe care merg liderii partidelor repsective. Dar este important pentru noi să vedem dacă putem coagula cât mai multe forţe alături de PSD, asfel încât să maximiză şansele de a câştiga alegerile prezidenţiale", a spus Viorica Dăncilă, la Bistrița.

Citeşte şi: Viorica Dăncilă, la Bistriţa: "USR şi PNL nu au câştigat alegerile. PSD a pierdut alegerile"

Şefa PSD se va întâlni luni cu liderii PRO România şi ALDE.

"Eu cred că luni, pentru că marți avem prima dată Birou Permanent Național, aşa cum prevee statutul, pe urmă Comitet Executiv Național și trebuie să intrăm în aceste foruri statutare deja cu concluzii, cu o discuție avută cu liderul ALDE și liderul Pro România, astfel încât să putem lua deciziile care se impun pentru perioada următoare", a mai precizat Dăncilă.

Cu câteva minute înainte de conferinţa de presă, Viorica Dăncilă a ţinut un discurs în faţa membrilor din filiala Bistriţa-Năsăud, în care a spus că: "Avem Guvern PSD-ALDE, trebuie să avem preşedinte PSD, trebuie să câştigăm mai multe mandate de primari în localităţi şi trebuie să câştigăm alegerile parlamentare".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel