Viorica Dăncilă: „Este un caz unic în istoria UE. Ne aflăm într-un impas în acest moment”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Viorica Dăncilă susține că în cazul în care Klaus Iohannis nu îi va numi pe noii miniştri ai Dezvoltării şi Transporturilor singura soluţie este sesizarea CCR.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în această seară, că în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis nu îi va numi pe noii miniştri ai Dezvoltării şi Transporturilor sau nu va veni cu o explicaţie, singura soluţie este sesizarea Curţii Constituţionale a României (CCR).

„Consider că este o vulnerabilitate dacă preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, nu va nominaliza noii miniştri. Este o situaţie neplăcută nu pentru Guvernul României, o situaţie neplăcută pentru România, pentru că deja se preiau dosarele în lucru, se participă la întâlnirile de pregătire de către Secretariatul General şi noi va trebui să facem această trecere de la un ministru la altul mult mai târziu decât este necesar. După cele discutate cu preşedintele partidului, cu preşedintele ALDE, mai aşteptăm câteva zile.

Domnul preşedinte a spus că după 1 decembrie va veni cu nominalizarea sau va veni cu o explicaţie de ce se întârzie, iar dacă nu, trebuie să mergem la Curtea Constituţională, pentru a găsi acolo un rezultat. În cazul în care respinge această numire, vom hotărî în cadrul Comitetului Executiv Naţional. Singura noastră soluţie dacă nu se va veni cu nominalizarea sau cu o explicaţie din partea domnului preşedintelui este să mergem la Curtea Constituţională.

Cred că este un caz unic în istoria Uniunii Europene. Acum, când se preia preşedinţia, când în faţa României se află acest proiect de ţară, avem o situaţie atât de dificilă, în care preşedintele efectiv nu este interesat de modul în care preluăm Preşedinţia Consiliului UE. Ne aflăm într-un impas în acest moment”, a declarat Dăncilă, într-o intervenţie telefonică la România TV.

„Nici nu aş vrea ca soluţia să o găsim la nivelul Bruxelles-ului. Eu cred că soluţia trebuie să o găsim la nivelul României şi să dăm dovadă de mai multă responsabilitate. Sunt convinsă că atât preşedintele Comisiei, cât şi ceilalţi comisari sunt informaţi. Va trebui să explic de ce vin cu miniştri care sunt deja revocaţi”, a mai afirmat Dăncilă.

Întrebată dacă a încercat să discute telefonic cu preşedintele Klaus Iohannis, şefa Guvernului a răspuns: „Eu răspund la toate telefoanele şi am şi spus că îmi doresc ca pe timpul preşedinţiei să colaborăm cât mai bine, pentru că, în fond, este vorba de România şi trebuie să fim cât mai responsabili. Dar, din păcate, în momentul în care suntem, în această fază în care Guvernul care preia Preşedinţia Consiliului şi trebuie să gestioneze atât programul, cât şi dosarele importante se află într-un impas, pentru că preşedintele României nu vrea să ia act de revocări şi de nominalizări este pentru noi o situaţie dificilă”.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel