Viorica Dăncilă, după şedinţa CSAT: "România nu este o țară a infractorilor"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă a făcut primele declaraţii la finalul şedinţei CSAT, unde au fost discutate crimele de la Caracal.

"În aceste zile au demisionat atât şeful STS, cât şi ministrul Afacerilor Interne. Au mai fost demiteri pe întreg lanţulo de decizie şi acţiune din sistem şi, cel mai probabil, vor mai urma. Să fie clar: aceste demisii nu înlocuiesc pedepsirea drastică a celor care au greşit. Vă asigur că vom lua cele mai stricte măsuri.

Citeşte şi: STENOGRAMELE COMPLETE cu dialogul dintre Alexandra şi poliţişti. ULTIMELE CUVINTE ale copilei: "Veniţi repede, vă rog! Mi-e FRICĂ!"

Avem atât obligație morală, cât și una impusă de lege, să îi pedepsim drastic pe cei care se fac vinovaţi. Am trimis deja spre Cotroceni propunerea de numire a vicepremierului Mihai Fifor în funcția de ministru interimar al Afacerilor Interne.

Citeşte şi: Klaus Iohannis le dă TEME guvernanţilor după şedinţa CSAT. Atrage ATENŢIA şi partidelor din Opoziţie

Mă voi implica personal în eficientizarea modului în care instituțiile statului se raportează la problema cetăţenilor, pentru că este mai evident ca oricând că sunt multe disfuncţionalităţi în modul de gestionare a situațiilor în care este nevoooie de intervenția rapidă a autorităților.

Citeşte şi: Crime Caracal. Iohannis, intervenție DURĂ: "Guvernul a pus în funcții SLUGI și INCOMPETENȚI"

Prima sarcină a domnului Fifor va fi să solicite de urgenţă în toate judeţele ţării verificări privind modul de funcţionare a Inspectoratelor de Poliţie, a modului în care sunt respectate procedurile de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Citeşte şi: Dorel Căprar (PSD) CRITICĂ Opoziţia că a dat publicităţii discuţia dintre Alexandra şi poliţist

România nu este o țară a infractorilor, criminalilor, proxeneților sau a violatorilor. Ca prim-ministru, nu voi permite să se lipească această etichetă României. Trebuie să dăm dovadă de consens, să vedem ce putem face fiecare pentru a îndrepta lucrurile", a declarat Viorica Dăncilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel