Vinete prăjite la tigaie - o garnitură gustoasă, gata în doar câteva minute

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Vinete prăjite la tigaie
Vinete prăjite la tigaie

Vinetele prăjite la tigaie sunt o garnitură gustoasă, gata în doar câteva minute. Perfectă pentru a fi savurată cu preparate din carne și pește sau pentru a asezona mâncăruri pe bază de paste.  

Rețeta de vinetele prăjite la tigaie este o garnitură de legume sănătoasă și gustoasă, excelentă pentru a fi servită alături de mâncăruri din carne și pește.

De asemenea, este un fel de mâncare perfect pentru a-l servi alături de paste reci sau salate de orez. În plus, poți încerca să umpli bruschete cu acest amestec. 

Important pentru o rețetă reușită este să alegeți vinete proaspete, tari, de preferință de sezon. Pentru a le pregăti, veți avea nevoie de foarte puține ingrediente: vinete, ulei de măsline, câteva roșii cherry și busuioc proaspăt.

Ingrediente

 

- 2 vinete

- 6 roșii cherry

- ulei de măsline extravirgin

- o jumătate de ceapă

- 10-12 măsline negre

- sare, după gust

- câteva frunze de busuioc

Citește și: Roșii umplute cu carne - o rețetă italiană fabuloasă, plină de savoare și culoare

Mod de preparare

 

După ce spălați vinetele, le uscați și le așezați pe o suprafață de gătit. Pe o planșetă de tăiat, se taie capetele iar apoi se continuă cu tăierea lor în felii de aproximativ 1-2 cm.

Se pun feliile într-o strecurătoare, se presară cu puțină sare și se lasă sub o greutate să se scurgă, ca să piardă o parte din apa amară, timp de aproximativ 30-40 de minute. Clătiți-le bine, ștergeți-le cu prosoape de hârtie și tăiați-le în bucăți.

Într-o tigaie, se toarnă puțin ulei de măsline. După ce uleiul este ușor încins, se adaugă ceapa tăiată mărunt și se prăjește. Adăugați vinetele tăiate cubulețe și prăjiți-le, amestecând din când în când, timp de câteva minute.

Tăiați roșiile cherry în patru bucăți și adăugați-le în tigaie, apoi adăugați sare și amestecați din nou.

Lăsați-le să se gătească timp de aproximativ 15 minute. Dacă observați că se usucă prea mult și că legumele tind să se lipească de fundul cratiței, adăugați un strop de apă. La final se asezonează cu câteva măsline negre tăiate în bucăți și frunze de busuioc tocate.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Pregătite în acest fel, aceste vinete pot fi consumate calde, dar și la temperatura camerei.

Aceste vinete prăjite la tigaie sunt întotdeauna excelente, mai ales când sunt de sezon, și se potrivesc cu orice: carne, brânză (mai ales mozzarella), ouă. De asemenea, sunt perfecte pentru a asezona o salată de paste sau de orez.

Nu durează mult să gătim această garnitură de vinete: pe lângă jumătatea de oră de repaus din faza de pregătire, trebuie să mai lăsăm aproximativ douăzeci de minute pentru gătire, așa că în puțin mai puțin de o oră avem un preparat genial. În plus, aceasta este o rețetă foarte simplă, la care și cei mai neexperimentați în bucătărie ar putea încerca să se descurce. 

 

--------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel