Victor Ponta: Autostrada Iași - Târgu Mureș ERA considerată o PRIORITATE

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Camera Deputaţilor a adoptat cu 261 de voturi "pentru", 2 împotrivă şi 5 abţineri, legea care prevede conctrucţia Autostrăzii Unirii (Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni). Camera este for decizional.Legea va merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Victor Ponta scrie că autostrada Iași - Târgu Mureș era considerată o prioritate la finanțarea din fonduri structurale nerambursabile!

Ministerul Transporturilor este obligat, în termen de 30 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial, să demareze procedurile de construcţie a autostrăzii.

"În 2014 - 2015 am negociat cu reprezentantii Comisiei Europene si am aprobat Master Planul de Transport în care autostrada Iasi - Targu Mures era considerată o prioritate la finanțarea din fonduri structurale nerambursabile!

In 2018 Guvernul a anunțat că NU doreste bani europeni pt acea autostradă și că o va face în PPP / în plus a dat aviz NEGATIV legii speciale privind autostrada ( deputatii PSD s-au făcut de răs votând împotriva în comisiile de specialitate și fiind umiliți de votul tuturor celorlalte Partide)!

E adevarat ca în 2014 era un cu totul alt Guvern și un cu totul alt PSD decat in 2018 - din pacate!

In continuare Corina Cretu manifesta public disponibilitatea Comisiei Europene de a finanta acea autostrada atat de necesara Moldovei si intregii tari / in continuare Guvernul nu vrea banii europeni pentru ca nu poti sa ii deturnezi nepedepsit si nici nu poti sa dai contractul catre Teldrum!", a scris Ponta pe Facebook.

Corina Crețu ceartă guvernul pentru că refuză să facă ,,Autostrada Unirii'' cu foduri UE.

Reiterez disponibilitatea mea și a serviciilor DG REGIO de a finanța prin fonduri europene studiul de fezabilitate și etapizarea construcției autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni. Aceasta poate fi eligibilă pentru cofinanţare din Fondurile structurale şi de investiţii europene, având în vedere faptul că face parte din reţeaua TEN-T de bază, fiind inclusă totodată și în Master Planul General de Transport. Rămâne la latitudinea autorităţilor române dacă doresc să facă o solicitare în acest sens Comisiei Europene., a spus Corina Crețu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel