Victor Ponta se plânge că Iohannis nu-l lasă să revină în PSD: "Poate după ce pleacă..."

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Victor Ponta s-ar vedea înapoi în PSD doar că Iohannis pare să-i încurce planurile. 

După ce a fost numit consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, Victor Ponta își vedea drumul foarte lin înapoi către Partidul Social Democrat. Doar că alianța PSD-PNL care pare condusă mai degrabă de Klaus Iohannis decât de oricare alt lider social-democrat sau liberal îi pune bețe în roate fostului premier Victor Ponta. Planul pare să fi fost o absorbție prin fuziune a Pro România în PSD. Doar că Iohannis, după o luptă crâncenă contra vechiului PSD nu s-ar vedea într-o alianță cu Victor Ponta care cu siguranță ar dori o funcție înaltă dacă ar reuși fuziunea. Nu este un scenariu, ci un lucru spus destul de clar de însuși Victor Ponta, care deocamdată se laudă doar cu faptul că a reușit un număr limitat de alianțe locale cu PSD-ul, acolo unde mai există câțiva lideri care i-au rămas fideli din vremea în care avea puterea totală în PSD. 

Ponta și reunificarea stângii din România

 

Victor Ponta numește posibila sa reintrare în PSD prin dispariția partidului Pro România, drept o "reunificarea stângii din România". 

"O să merg cu toată plăcerea să fac campanie în Maramureș pentru Gabi Zetea și colegii de la PSD și PRO România; la fel o să fac în Bistrița, Tulcea, Dâmbovița și în toate județele sau localitățile unde sunt candidați de calitate.Am crezut de la început că toți cei excluși din PSD în perioada lui Liviu Dragnea au rămas social democrați - și pot să se manifeste politic în acest fel ; regret că nu am reușit, deocamdată, în acest proiect de reunificare a Stângii din România. Probabil că sunt șanse mai mari după ce Dl Iohannis pleacă la noul loc de muncă din Europa . Să sperăm că după alegeri se iau măsurile economice și de reformă de care e atât de mare nevoie!" spune Victor Ponta. 

Reamintim că în finala alegerilor prezidențiale din anul 2014 s-au confruntat Victor Ponta cu actualul președinte Klaus Iohannis. A fost o luptă foarte strânsă, doar că în turul doi românii s-au coalizat împotriva liderului social-democrat care și-a serbat ziua de naștere în stil PCR, cu zeci de mii de aplaudaci aduși din toată țara și cu baroni social-democrați județeni care-i recitau poezii și chiar îi pupau mâna. Imaginile s-au viralizat și în social-media, iar populația a taxat foarte dur un asemenea comportament, Klaus Iohannis ajungând astfel președintele României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel