Vicepremier PSD, după adoptarea Codului Administrativ: Ipoteza că orice nobil, ca să nu spun baron local, pune un funcționar public să facă o ilegalitate și doar funcționarul răspunde este falsă

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Viorica Dăncilă a adoptat prin OUG Codul Administrativ. Vicepremierul Daniel Suciu a declarat după adoptarea Codului, că ipoteza că „orice nobil, ca să nu spun baron local”, pune un funcţionar public să facă o ilegalitate şi doar funcţionarul răspunde este falsă.

 

 „Aleșii locali vor răspunde exclusiv pentru aprecierea necesității și oportunitatea actelor administrative. Acest lucru nu înseamnă că nu răspund pentru legalitate. Pot înțelege poziția sindicatelor din administrație. Pot înțelege, dar doar până la un anumit punct ipoteza conform căreia orice nobil, ca să nu spun baron local, pune un funcționar public să facă o ilegalitate și doar funcționarul public răspunde. Acest lucru este fals. Și o spun cu toată responsabilitatea funcției mele. niciodată niciun ales local nu trebuie să oblige, să sugereze sau să ceară unui funcționar public să încalce legea. Funcționarul public este protejat de o lege specială vizavi de refuzul de a comite un act pe care îl consideră ilegal. În schimb, știm cu toții, la nivelul tuturor ministerelor că există și funcționari care refuză să semneze un act administrativ, deși știu că acest lucru este perfect legal. Totuși, dacă ne dorim ca fiecare să aibă responsabilitatea funcției sale, și acest lucru trebuie să se întâmple și în administrația publică locală. Niciun funcționar nu este încurajat să încalce legea și orice funcționar public trebuie să spună atunci când un șef îi cere încălcarea legii, să îl refuze”, a declarat Daniel Suciu.

El a mai spus că și primarii PNL au susținut pensiile pentru primari.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel