Vasile Dîncu, despre situația din Transnistria: „O provocare, o încercare de a crea un conflict”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Incidentele din regiunea transnistreană reprezintă o încercare de a crea un conflict în această zonă, care, după toate analizele, în acest moment, nu are șanse să se dezvolte, spune ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

„Vedem în aceste evenimente o provocare, o încercare de a crea un conflict în această zonă, care, după toate analizele noastre, în acest moment, nu are șanse să se dezvolte, să se desfășoare. Sigur că Republica Moldova, guvernul Republicii Moldova, Președinția gestionează această situație, sunt într-o situație de a verifica, de alarmă, de supraveghere a acestei situatii, dar nu vedem ca fiind o problema”, spune ministrul Apărării, Vasile Dîncu, despre incidentele din regiunea transnistreană.

Ministrul Apărării afirmă că nu există riscul unui război în Republica Moldova.

„Ne afectează numai în măsura în care devenim cutie de rezonanță pentru propaganda Moscovei, atunci ne afectează. Dacă nu devenim cutie de rezonanță, nu are niciun sens, pentru că ei în fiecare zi caută în războiul acesta hibrid, complex, să afecteze, să atenționeze, să atingă opinia publică din țările din zonă care sprijină Ucraina. Deci nu ne afectează și nu cred că există niciun fel de posibilitate de război în Republica Moldova”, conchide Dîncu, potrivit Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel