Vaccinul Sputnik V ar putea ajunge în Republica Moldova. Autorităţile sanitare ruse au solicitat autorizare la Agenţia Medicamentului

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
vaccin_rusesc_sputnik
vaccin_rusesc_sputnik

Autorităţile sanitare din Federaţia Rusă vor să introducă vaccinul Sputnik V în Republica Moldova şi a depus două cereri de autorizare la Agenţia Medicamentului.

Autorităţile din Republica Moldova spun că dosarele au fost depuse de doi agenţi economici, iar cererile sunt în curs de evaluare. Agenţia Medicamentului urmează să se asigure de eficienţa şi calitatea vaccinurilor şi că sunt conforme cu cele propuse deja spre utilizare la nivel mondial.

Oficialii precizează că acum sunt în proces de autorizare a vaccinurilor anti-covid fabricate de Pfizer-BioNTech, AstraZeneca şi Moderna, care sunt incluse în programul COVAX.

 Vaccinul rusesc, Sputnik V, este eficient și împotriva variantei britanice a noului coronavirus, potrivit unui comunical al Serviciului federal rus pentru Protecţia Consumatorilor. Astfel, primul vaccin dezvoltat de Rusia, Sputnik V, şi cel de-al doilea, numit EpiVacCorona şi înregistrat în octombrie anul trecut, sunt eficiente împotriva tulpinii britanice de coronavirus, conform comunicatului, remis de EFE. “Efectul protector a fost demonstrat prin reacţii neutralizatoare folosind plasmă de la persoanele vaccinate cu Sputnik V şi EpiVacCorona care au dezvoltat anticorpi împotriva SARS-CoV-2”, a informat Rospotrebnadzor pe contul său de Facebook .

“Plasma de la persoanele vaccinate a neutralizat eficient atât varianta britanică cât şi coronavirusul în sine”, a explicat agenţia federală rusă. Rospotrebnadzor nu a precizat însă câte persoane au fost analizate în cadrul acestui studiu efectuat de Centrul Statal de Virologie şi Biotehnologie Vektor, care a dezvoltat şi vaccinul EpiVacCorona.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel