USR îl atacă pe Florin Cîțu, după acuzațiile privind alocarea banilor pentru armată: "Are școala manipulării"

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Florin Cîțu are școala fake news-ului și a manipulării, atât de des și de bine folosită de Federația Rusă, afirmă vicepreședintele Comisiei de Apărare din Caera Deputaților, Bogdan Rodeanu, după ce premierul demis, Florin Cîțu, a criticat USR că nu a prevăzut alocarea a minimum 2% bugetului MApN.

 

„Florin Cîțu, iresponsabilitatea, minciuna și manipularea. Florin Cîțu, premier demis, își arată adevărata personalitate. Inventează minciuni, doar ca să îi fie bine. Ultima minciună se referă la propunerile USR cu legătură directă pe bugetul alocat Ministerului Apărării. Numai că, acum, minciunile domnului Cîțu trec granița României. Nu-i mai ajunge să-i mintă zilnic pe români, a ajuns să-i mintă și pe aliații noștri. În această dimineață, voluntar, a mințit din nou. Poate nu-și dă seama, dar nu face decât să distrugă punți de legătură și relații externe în care România excelează”, scrie pe Facebook Bogdan Rodeanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților.

El precizează că alocarea a două procente pentru bugetul Ministerului Apărării este „un angajament pe care România și l-a luat în cadrul Alianței, nu numai ca membru al acesteia, dar și ca pilon principal de stabilitate NATO pe Flancul Estic al Europei”.

„Domnul Cîțu pare din ce în ce mai mult un om al valorilor nedemocratice. Privește zilnic spre Est, atunci când folosește metode evidente de dezinformare a românilor și a partenerilor naționali. Florin Cîțu are școală. Are școala fake news-ului și a manipulării, atât de des și de bine folosită de Federația Rusă. Ce e mai rău este că i-a contaminat și pe colegii săi de mitomanie. Este la fel de grav să vezi minciunile lui Cîțu atât de repede folosite și distribuite de către colegii lui de partid. Am văzut asta azi (marți - n.r.), la audieri unde acest fake news a fost ridicat în dezbatere, contrar a ceea ce scria negru pe alb în suportul de guvernare. Un lider adevărat nu își manipulează colegii pentru a-și acoperi propriile slăbiciuni. Un lider adevărat nu-și ascunde propria cădere politică după colegii de partid. Spun clar și răspicat: În fiecare an, sunt alocate două procente din PIB Ministerului Apărării. Și așa va rămâne! În fiecare an, prin Legea Bugetului de Stat pe anul respectiv”, adaugă Rodeanu.

USR: Toți fug de guvernare

 

Bogdan Rodeanu mai afrmă că USR propune un guvern pentru că „toți ceilalți au fugit de responsabilități”.

„Și mai afirm un lucru, că #romaniitrebuiesastie: Am venit în fața țării cu o propunere de guvern pentru că toți ceilalți au fugit din fața acestei responsabilități. Nu ne asumăm doar Dezvoltare, Reformă și gestiune administrativă. Ne asumăm direct gestionarea celor două crize majore, cea sanitară și cea generată de creșterea prețurilor la energie. Domnule președinte al PNL, poate nu ați realizat, dar politica României este să construiască și să exporte stabilitate și siguranță pentru întreg continentul european, dar paranoia declarațiilor dumneavoastră riscă să destabilizeze tot acest efort național.Domnule Cîțu, spuneți asta românilor, dacă tot ați fugit de responsabilitate”, conchide vicepreședintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților.

Reacția lui Bogdan Rodeanu vine după ce președintele PNL, Florin Cîțu, a criticat marți dimineață USR pentru că în programul de guvernare al cabinetului propus de Dacian Cioloș a alocat apărării mai puțin de 2% din PIB. Este o primă încălcare a legăturii noastre cu NATO, a spus Cîțu care a afirmat că liberalii nu vor vota propunerile de miniștri ai USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel