USR îi cere lui Klaus Iohannis să convoace de URGENȚĂ referendumul pe JUSTIȚIE

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

USR îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să convoace de urgenţă referendumul pe justiţie şi face apel la toţi parlamentarii pentru a declanşa revizuirea Constituţiei în sensul modificării criteriilor de alegere a judecătorilor de la CCR şi pentru a stabili o serie de limite acestei instituţii, a afirmat, astăzi, liderul USR, Dan Barna.

Barna a scris pe Facebook că decizia CCR privind protocoalele SRI este una politică.

„CCR a admis astăzi sesizarea privind protocoalele SRI, depusă de marioneta personală a domnului Dragnea, Florin Iordache. Este un alt demers din lungul şir de încercări disperate ale penalului Liviu Dragnea de a-şi rezolva problemele cu justiţia. Decizia CCR a anulat practic decizia Curţii de Apel Bucureşti care stabilise că protocoalele nu sunt acte administrativ-normative care să producă efecte juridice în sensul legii contenciosului administrativ. Este o decizie politică, răspuns la un conflict politic. Nu a existat niciun blocaj în activitatea Parlamentului sau a instanţelor de judecată din cauza protocoalelor", susţine Barna.

Citește și Protocoale. Augustin Lazăr, MESAJ după decizia CCR

El menţionează că presiunile făcute de Liviu Dragnea asupra justiţiei au fost pentru obţinerea unei super-imunităţi în faţa legii, subliniind că preşedintele trebuie să convoace referendumul pe justiţie.

„Presiunile pe care Dragnea şi acoliţii lui le-au făcut în ultimii doi ani asupra justiţiei din România au fost clar în direcţia obţinerii unei super-imunităţi în faţa legii pentru sine şi restul clicii. Prin decizia CCR de astăzi, s-ar putea să asistăm la o nouă victorie a lui Liviu Dragnea şi a camarilei sale împotriva justiţiei şi a cetăţenilor. USR îi cere Preşedintelui Iohannis să convoace de urgenţă referendumul pe justiţie şi face apel la toţi parlamentarii pentru a declanşa modificarea Constituţiei astfel încât să fie modificate criteriile de alegere a judecătorilor CCR şi pentru a stabili o serie de limite unei instituţii care în loc să apere democraţia din România, care în loc să fie arbitrul democraţiei din România acceptă să joace rolul de instrument folosit PSD-ALDE în lupta justiţia", arată Barna.

CCR a admis, miercuri, sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel