USR a anunțat numele care DESCHIDE LISTA la alegeri

Narcis Popa |
Data publicării:
USR
USR

Uniunea Salvaţi România şi-a prezentat, joi, lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare din luna mai 2019, printre aceştia numărându-se deputatul Cristian Ghinea şi consilierul local Sector 1 Clotilde Armand.

Următoarele locuri au fost ocupate de către: Nicolae Ştefănuţă, Vlad Botoş, Vlad Gheorghe, Reniuţ Naomi, Radu Ghermez.

Rezultatele au fost anunţate joi, în cadrul unei conferinţe de presă, de către preşedintele USR, Dan Barna, care a precizat că 82% dintre membrii partidului şi-au exprimat opţiunea în cadrul alegerilor interne pentru desemnarea candidaţilor.

85 de membri USR s-au înscris în cursa internă pentru alegerile europarlamentare din 2019.

Campania internă pentru alegerea candidaţilor a început pe 1 octombrie şi au fost organizate peste zece dezbateri în oraşe din ţară. Procesul de votare a debutat în data de 22 noiembrie şi s-a încheiat joi, la ora 12,00

USR a anunţat că este primul partid din România care îşi alege candidaţii la europarlamentare printr-un proces de tip "primaries", adică prin votul tuturor celor peste 5.300 membri. Votul s-a desfăşurat printr-un sistem electronic, online, securizat şi verificabil, a menţionat aceeaşi sursă.

Fiecare membru a putut să aleagă şapte candidaţi şi să le acorde puncte în ordinea preferinţelor: candidatul cel mai bine plasat a primit nouă puncte, cel de pe locul doi şapte puncte şi următorii candidaţi au primit cinci, patru, trei, două, respectiv un punct. Pentru fiecare candidat s-a făcut suma tuturor punctajelor primite pe buletinele de vot, iar aceştia au fost ordonaţi conform sumelor punctajelor primite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel