Unul din marii fotbaliști ai României s-a mutat în SUA și a devenit șofer Uber

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ioan Liță Dumitru, fostul mare internațional și decar al Stelei, care a câștigat de două ori titlul de „Jucătorul român al anului”, locuiește acum în SUA, unde este șofer Uber și antreanează copii. 

Ion Dumitru, cunoscut în lumea fotbalului ca Liță Dumitru,  fost unul dintre cei mai mari fotbaliști pe care i-a avut România în ultimul secol. Anii '70 au însemnat apogeul profesional al lui Liță. A fost deceniul în care a bifat toate cele peste 50 de meciuri ale sale în echipa națională și a îmbrăcat tricoul a doua mari echipe din țară: Rapid și Steaua.

Liță Dumitru a reușit în anii '70 ceva ce era extrem de greu de realizat: să câștige trofeul de cel mai bun jucător al anului în Ancheta Gazetei Sporturilor. A bifat de două ori acest trofeu, prima dată în 1973, atunci când avea doar 23 de ani.

„Idolul meu a fost nea Liță Dumitru. Am crescut cu el, cu meciurile fantastice pe care le făcea la Steaua și la echipa națională. Mi-a fost exemplu în tot ce am făcut la începutul carierei mel”, mărturisea însuși Gheorghe Hagi.

Ultimii ani au fost dificili pentru fostul mare fotbalist: a avut de câștigat o luptă dură cu o boală cruntă, după care a decis să se stabilească în SUA, unde a obținut deja Green Card-ul, antrenează grupe de copii, își crește fetița și face și Uber în timpul liber. După ce a câștigat lupta cu cancerul, a decis să părăsească România, iar de câțiva ani locuiește alături de soție și fetița lor, Alexandra, în vârstă de 11 ani şi jumătate, în SUA.

Ce spune despre revenirea în România

 

Între timp, i-a ieșit și Green Card-ul, cu ajutorul căruia poate să lucreze dincolo de Ocean. „Viața mea e bună aici fiindcă viața fetiței mele e bună. Se simte bine, îi place la școală, și-a făcut prieteni. Eu trăiesc pentru ea”, spune Liță, care dezvăluie și că face Uber în SUA, în timpul liber, atunci când nu antrenează grupele de copii.

„Mi-e greu că nu prea stăpânesc limba engleză, dar mă descurc, mai dau și peste persoane care mă iau peste picior, unii chiar mi-au făcut plângeri că nu conduc bine, găsești oameni din ăștia peste tot, dar e cât de cât ok, n-am încotro fiindcă fac bani buni din așa ceva”, mai spune fostul mare forbalist român într-un reportaj pe care Gazeta Sporturilor i-l dedică astăzi.

Ultima dată, Liță a fst în România la finalul anului trecut pentru a face formalitățile de a-și vinde casa din Chiajna: „Nu cred că o să mai vin vreodată în România. Nici măcar așa, în vacanță. Suport foarte greu zborurile lungi cu avionul, am îmbătrânit, nu mai pot să le fac față. Dar nu știu ce îmi mai rezervă viața mea”, a spus marele fotbalist, septuagenar de astăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel