Universități de top din Elveția, posibile restricții pentru studenții străini

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:
Sursă foto: Pexels  - Fox
Sursă foto: Pexels  - Fox

Cele mai prestigioasele universități din Elveția, institutele federale de tehnologie din Zurich și Lausanne, analizează posibile restricții privind admiterea studenților străini.

ETH Board, consiliul de conducere al Institutului de Tehnologie din Zurich și Școala Politehnică Federală din Lausanne, ia în considerare restricționarea accesului pentru studenții străini, a declarat Gian-Andri Casutt, responsabilul de comunicare al Consiliului pentru ziarul NZZ, preluat de swissinfo.ch.

Numerus clausus - „număr închis” - este una dintre metode folosite pentru a limita numărul de studenți care pot studia la o universitate. Cele două institute federale ar putea solicita studenților străini să obțină un anumit punctaj pentru a se înscrie la ETH Zurich sau EPF Lausanne. De asemenea, există și posibilitatea de creștere a taxelor de școlarizare pentru studenții străini. În cadrul unei reuniuni care va avea loc la începutul lunii martie, este de așteptat ca boardul ETH să discute noi cerințele de admitere.

În ultimi ani, în Elveția, numărul studenților este în continuă creștere. În 2022, cele două universități aveau un total de 37.000 de studenți, jumătate dintre ei străini. Proporția străinilor în rândul doctoranzilor este foarte mare, peste 80%, aproape cât cea a masteranzilor. Ministrul de Finanțe elvețian, Karin Keller-Sutter, a anunțat recent reduceri bugetare de 2% în mai multe sectoare, inclusiv în educație, fapt care afectează în special institutele federale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel