Uniunea Europeană trimite aeronave pentru repatrierea europenilor din China

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puţin 250 de francezi şi peste 100 de cetăţeni ai altor state membre ale UE vor fi repatriaţi cu două avioane care vor decola din Wuhan, oraşul chinez aflat în carantină din cauza epidemiei cu noul coronavirus, a anunţat marţi Comisia Europeană, care a activat, la cererea Franţei, mecanismul de protecţie civilă al UE, relatează agenţiile AFP şi EFE.

''În timp ce epidemia cu noul coronavirus se intensifică, mecanismul de protecţie civilă al UE a fost activat în urma unei cereri de asistenţă din partea Franţei, pentru a oferi asistenţă consulară cetăţenilor UE în Wuhan'', potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

În baza acestui mecanism au fost trimise la Wuhan două avioane pentru operaţiunea de evacuare, dar numai persoanele ''sănătoase ori asimptomatice vor fi autorizate să călătorească'', mai precizează executivul UE.

Cu primul avion vor fi evacuaţi cei circa 250 de cetăţeni francezi, grupul celor din alte state membre ale UE urmând să fie preluat de al doilea avion. Prin activarea mecanismului de protecţie civilă al UE, Comisia Europeană cofinanţează această operaţiune. Prima aeronavă urmează să decoleze din Franţa miercuri dimineaţă, iar a doua în altă zi din cursul acestei săptămâni.

Orice cetăţean european din regiunea respectivă din China, indiferent de naţionalitate, poate solicita repatrierea, arată comunicatul Comisiei Europene. În zilele următoare ar putea fi depuse şi alte cereri de asistenţă.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Dana Spinanţ, a anunţat că Centrul UE de coordonare a reacţiei la situaţii de urgenţă dialoghează cu statele membre.

Conform cifrelor OMS, citate de EFE, au fost înregistrate 4.428 de cazuri de coronavirus în China, cu 106 decese, în timp ce alţi 45 de pacienţi din 13 ţări au avut rezultate pozitive la testele pentru acest coronavirus.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel