EXCLUSIV  Ungaria o spune răspicat: Luăm în calcul o COLABORARE pe TERMEN LUNG cu Rusia

Bogdan Bolojan, corespodență de la Ljubljana |
Data publicării:

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto spune că țara sa nu mai poate aștepta foarte mult de la Uniunea Europeană ceva concret în scoatea Budpestei din situația în care se regăsește acum, de a nu avea acces deloc la gaze naturale. 

În acest context, Szijjarto a declarat la Forumul de Afaceri de la Ljubljana, care are loc în deschiderea Summiitului "Inițiativei celor trei Mări" că Ungaria ia foarte serios în calcul să semneze un nou angajament de lungă durată cu Rusia. 

"Ungaria se află într-o situație unică. Noi nu avem nici un fel de acces la energie din cauza lipsei de infrastructură. Depinde de noi, de țările europene care participă la această cooperare să schimbăm această situație a lipsei de infrastructură. Dacă nu rezolvăm această problemă, țara mea, Ungaria va fi nevoită să intre din nou într-o cooperare pe termen lung cu Rusia, atunci când vine vorba despre aprovizionarea cu gaz. Avem promisiuni frumoase, planuri drăguțe, sună foarte frumos totul despre terminalele de gaz, despre interconexiune, dar operabilitatea în economie nu se poate baza pe promisiuni," a spus Peter Szijjarto.

Președintele Klaus Iohannis a lipsit de la Forumul de Afaceri de la Ljubljana, urmând să participe la dineu, iar mâine va fi prezent la deschiderea lucrărilor Summitului Inițiativei Celor Trei Mări. 

Summitul reunește 12 state membre ale Uniunii Europene aflate între Marea Baltică, Adriatică şi Marea Neagră - Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel