Un turist străin "cinstit" cu palinca s-a costumat în Dracula și a luat-o prin zăpadă spre Vârful Omu. Salvamontiștii i-au stricat distracția-VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Intervenție cu "riscantă" a salvamontiștilor din Bușteni care au dat nas în nas pe munte cu... Dracula. Nu mică le-a fost mirarea când din mijlocul zăpezilor, în vârful muntelui, a apărut un bărbat cu o pelerină roșie fluturându-i pe umeri, jobenul pe creștet, cu o sticlă de palincă într-o mână, o valiză și o umbrelă în cealaltă, căutând Vârful Omu. 

"Un turist echipat "foarte bine" intenționa să ajungă la Vf.Omu. Spre dezamagirea lui, a dat peste noi care, obligați să-i stricăm planurile, l-am oprit din elanul lui și l-am îndrumat către telecabină.

Se pare că Sfinx-ul de ziua lui, atrage o "paletă foarte largă" de turiști

Să mai zică cineva că nu avem o meserie riscantă”, au comentat cu umor salvamontiștii.

VIDEO

 

Ziua Sfinxului

 

„Ziua Munților Bucegi și a Sfinxului” este, ca în fiecare an, motiv de pelerinaj pentru sute de turiști, adepţi ai fenomenelor paranormale care ar avea loc în Munții Bucegi.

Luni, 28 noiembrie, cu un sfert de oră înainte de ora 17.00, se spune că razele soarelui formează un efect de lumină, interpretat drept o piramidă magică plină de energii puternice pe care doar iniţiaţii le pot simţi. Internetul abundă de mărturii care mai de care mai spumoase legate despre ceea ce pot simţi „aleşii” în preajma monumentului natural la final de noiembrie.

Legenda, care nu are la bază o cercetare ştiinţifică, atrage însă an de ani sute de persoane, multe dintre acestea nefamiliarizate cu drumeţiile montane şi cu vremea de multe ori aprigă în această perioadă din an.

„A devenit deja o tradiție ca în ficare an, pe 28 noiembrie, iubitorii muntelui să celebreze Ziua Sfinxului. Legenda spune că astăzi, fix la ora 16:45, razele soarelui formează o piramidă magică cu puteri vindecătoare. Cert este însă faptul că megalitul sculptat de vreme în forma unui chip uman și Babele din Bucegi, monumente aflate pe teritoriul județului Dâmbovița, reușesc să strângă în jurul lor oameni care apreciază muntele și ceea ce natura ne-a oferit. De asemenea, mă bucur să văd că, de la an la an, numărul celor care urcă în Munții Bucegi crește! În județul Dâmbovița sunt atât de multe lucruri frumoase de descoperit și de vizitat, iar noi vom face tot ceea ce este posibil ca acest lucru să se întâmple în cele mai bune și civilizate condiții”, a transmis, pe Facebook, președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel