Un tată și-a ucis, fără milă, cele două fiice și soția. Criminalul a dat foc casei, apoi s-a spânzurat de grindă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Un tată și-a ucis, fără milă, cele două fiice și soția. Criminalul a dat foc casei, apoi s-a spânzurat de grindă
Un tată și-a ucis, fără milă, cele două fiice și soția. Criminalul a dat foc casei, apoi s-a spânzurat de grindă

Un bărbat şi-a ucis soţia, cele două fiice în vârstă de 15 şi 19 ani, după care s-a sinucis, informează dpa. Crima a avut loc, miercuri, în locuinţa familiei din oraşul Sombor de la graniţa de nord a Serbiei.

Criminalul a dat foc locuinţei cu un dispozitiv exploziv, după care s-a spânzurat de o grindă, a informat portalul de ştiri din Belgrad blic.rs.
 
Un număr mare de pompieri sosiţi la faţa locului au reuşit să stingă flăcările. Potrivit relatărilor, bărbatul fusese eliberat din închisoare cu doar câteva zile în urmă, unde executase o pedeapsă pentru violenţă în familie. Eliberarea sa a fost condiţionată de interdicţia de a pătrunde în locuinţa familiei.

Zdravko Goranović, un bărbat din Sombor, și-a măcelărit soția Mira, apoi și-a ucis fiicele Anastasia (19 ani) și Anabela (15 ani). Apoi, a dat foc casei și, în cele din urmă, s-a spânzurat, au povestit vecinii familiei pentru Blic.

 

Un tată și-a ucis fiicele și soția, dând foc casei. Vecinii îl descriu ca un om violent

 

Vecinii de pe strada Sime Šolaja din Sombor sunt în stare de șoc după crima sângeroasă, pe care Goranović a comis-o miercuri, în jurul prânzului. Bărbatul era cunoscut ca un om violent, care mereu avea un comportament dezechilibrat. După cum scrie Blic, Goranović  fusese eliberat din închisoare în urmă cu doar câteva zile, unde fusese încarcerat din caua violenței domestice.

Potrivit vecinilor, soții au fost despărțiți o perioadă și nu l-au mai văzut pe Goranović o perioadă de timp. Cu toate acestea, toată lumea susține  că problemele din familie durau de ceva timp, sugerând fără echivoc că principalul vinovat al necazurilor era  Goranović.

„Problemele lor durau de multă vreme, bărbatul fiind pur și simplu un nebun”, a declarat unul dintre vecini, în timp ce un altul a  adăugat că Goranović era „nebun de când s-a născut”.

 

Ucigașul avea și un fiu, care nu locuia cu familia

 

Pe lângă fetele Anastasia (de 19 ani) și Anabela (de 15 ani), ucigașul avea și un fiu care nu locuia cu ele. Anastasia era fiica mai mare, care a terminat recent școala, în timp ce Anabela era elevă în anul I de liceu.

În pofida eforturilor legiuitorilor, violenţa împotriva femeilor şi a copiilor este o problemă serioasă în Serbia. În cazuri extreme, femeile sunt adesea ucise de soţi sau parteneri.

Experţii atribuie această situaţie condiţiilor patriarhale din această ţară balcanică, dar şi traumei colective şi perturbărilor sociale rezultate din războaiele iugoslave din anii 1991-1999. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel