Un tânăr de 19 ani, oprit la vamă când a încercat să intre în România cu droguri de mare risc

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un tânăr din Republica Moldova este anchetat după ce a fost prins de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni cu 10,63 grame substanţă vegetală, susceptibilă a fi marijuana.

Bărbat în vârstă de 19 ani a încercat să intre în România pe 19 august, în jurul orei 10,00, pe la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni din cadrul ITPF Iaşi.

Un tânăr de 19 ani, oprit la vamă când a încercat să intre în România cu droguri de mare risc

 

'În baza profilului de risc, poliţişti de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au procedat la efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care a fost descoperită asupra tânărului, ascunsă în interiorul genţii personale, într-o hârtie acoperită cu bandă adezivă, cantitatea de 10,63 grame de substanţă vegetală, de culoare verde-oliv, cu miros înţepător, substanţă susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de risc (marijuana). Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că substanţa descoperită îi aparţine şi a cumpărat-o dintr-un club, pentru consum propriu', spun reprezentanţii ITPF Iaşi, prin intermediul unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, substanţa descoperită a fost ridicată, ambalată, sigilată şi urmează să fie trimisă spre expertiză la un laborator de specialitate.

'În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la introducerea în ţară de droguri de risc, fără drept şi deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, cazul fiind preluat de către specialişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Iaşi', a mai precizat sursa citată de Agerpres.

Peste 1,2 milioane de persoane au intrat și ieșit din țară în weekend

 

Peste 1.250.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu aproximativ 316.000 mijloace de transport, au efectuat, în ultimele trei zile, formalităţile de control atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire de la nivelul întregii ţări, a informat, luni, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit unui comunicat al IGPF, cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria unde au efectuat formalităţile aproximativ 588.000 de persoane, precum şi 182.000 de mijloace de transport.

Duminică, au intrat în România 14.073 de cetăţeni ucraineni, în scădere cu 4,7% faţă de ziua precedentă. Astfel, începând cu data de 10 februarie (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 2.028.560 de ucraineni.

În zonele de competenţă - punctele de trecere şi "frontiera verde" - poliţiştii de frontieră au constatat, în ultimele 24 de ore, 58 fapte ilegale (32 infracţiuni şi 26 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini.

Valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 10.000 lei.

În ultimele 24 de ore, nu s-a permis intrarea în ţară a 30 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 37 cetăţeni români din diferite motive legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel