Un pod strategic din apropierea orașului ucrainean Kherson s-a prăbușit

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un pod strategic din apropierea orașului ucrainean Kherson s-a prăbușit  / Foto: Captură video youtube
Un pod strategic din apropierea orașului ucrainean Kherson s-a prăbușit / Foto: Captură video youtube

Podul Antonivskiy, singura trecere rutieră din apropiere care face legătura între orașul Kherson, situat în sudul Ucrainei, și malul estic al râului Nipru, controlat de Rusia, s-a prăbușit, a anunțat vineri postul public de televiziune ucrainean, citând locuitorii locali.

Radiodifuzorul Suspilne a publicat o fotografie care arată secțiuni întregi ale podului lipsă. Următoarea trecere rutieră peste râul Nipru se află la peste 70 km de orașul Kherson.

Nu a fost imediat clar ce a cauzat prăbușirea podului. Rusia a anunțat miercuri că se retrage de pe malul vestic al râului Nipru pe celălalt mal.

 

Rusia afirmă că a finalizat retragerea din Kherson 

 

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că a finalizat retragerea trupelor de pe malul vestic al râului Dnipro, în regiunea Kherson din sudul Ucrainei, a relatat agenția de presă TASS.

În informarea sa zilnică, citată de agențiile de presă ruse, ministerul a declarat că toate forțele și echipamentele rusești au fost transferate pe malul stâng, sau estic, al râului Dnipro. Acesta a precizat că retragerea a fost finalizată vineri dimineață, până la ora 05:00, ora Moscovei (02:00 GMT).

Rusia a ordonat retragerea miercuri, după ce a declarat că încercările sale de a-și menține poziția și de a aproviziona trupele au fost "zadarnice" în fața unei contraofensive ucrainene în creștere.

De asemenea, ministerul a mai declarat vineri că nu a mai rămas nicio piesă de echipament militar sau soldat pe partea vestică a râului, care include capitala regională Kherson, și că nu a suferit nicio pierdere de personal sau echipament în timpul retragerii.

Vezi și

 

Un atac cu rachete rusești a ucis șase persoane în orașul ucrainean Mykolaiv

 

Șase persoane au fost ucise vineri dimineața devreme într-un atac cu rachete rusești asupra unei clădiri de apartamente din orașul Mykolaiv din sudul Ucrainei, a declarat primarul Oleksandr Senkevych.

Salvatorii săpau printre dărâmături în căutarea supraviețuitorilor, a scris Senkevych pe aplicația de mesagerie Telegram.

Fotografiile postate de Senkevych arătau o gaură imensă în clădirea cu mai multe etaje și muncitori de urgență care scotoceau printr-o grămadă de moloz.

Forțele ucrainene avansează în mod constant mai la sud, spre orașul Kherson, aflat în apropiere, din care Rusia a declarat că forțele sale se retrag după ce l-a ocupat din martie, conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel