ANOFM: 29.141 locuri de muncă disponibile la nivel naţional

Alexandra Curtache |
Data publicării:
ANOFM: 29.141 locuri de muncă disponibile la nivel naţional
ANOFM: 29.141 locuri de muncă disponibile la nivel naţional

Un număr de 29.141 locuri de muncă sunt disponibile la nivel naţional în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, informează miercuri instituţia.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (2.118); agent de securitate (1.332); lucrător comercial (1.170); manipulant mărfuri (1.095); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (1.058); muncitor necalificat în industria confecţiilor (959); montator subansamble (739); confecţioner-asamblor articole din textile (630); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (616); lăcătuş mecanic (541).

Din cele 29.141 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 1.764 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (programator; inginer în diferite domenii de activitate; specialist în domeniul calităţii; consilier/expert/inspector/referent/ economist în economie generală, contabil etc.), 6.563 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (agent de vânzări, manipulant mărfuri, lucrător comercial, agent de securitate, montator subansamble etc.).

 

Alte 7.759 de locuri de muncă sunt destinate persoanelor cu studii profesionaleAlte 7.759 de locuri de muncă sunt destinate persoanelor cu studii profesionale (lăcătuş mecanic, confecţioner-asamblor articole din textile, fierar betonist; operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice, sudor etc.), restul de 13.055 locuri de muncă fiind pentru persoanele fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor, agent de securitate, muncitor necalificat în industria confecţiilor, muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet, confecţioner cablaje auto etc.).

Baza de date a ANOFM se actualizează în timp real în funcţie de locurile de muncă declarate de angajatori, de valabilitatea ofertelor, precum şi de numărul repartiţiilor emise în vederea ocupării.

 

Spaţiul Economic European oferă 425 locuri de muncă vacantePe de altă parte, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 425 locuri de muncă vacante, cele mai multe în Germania, 253, pentru poziţiile: tehnician dentar; tăietor de carne şi lucrător în producţie.

În Olanda sunt disponibile 65 locuri de muncă, pentru fizioterapeut, conducător auto transport rutier de mărfuri, electrician în industria petrochimică, sudor, electrician în construcţii, lucrător în pepinieră, muncitor, culegător căpşuni.

Un număr de 56 de locuri de muncă sunt vacante în Finlanda pentru: muncitor în agricultură, lucrător în metal/sudor, personal în curăţenie, mecanic caroserie auto, muncitor asamblare (industria tehnologică).

În Franţa sunt disponibile 22 de locuri de muncă pentru tehnician controlul calităţii, tehnician de producţie în industria farmaceutică, farmacist, sudor, mecanic utilaje agricole.

În Norvegia sunt oferite 14 locuri de muncă pentru schelar şi mecanic auto, iar în Polonia sunt 12 locuri de muncă pentru lăcuitor/vopsitor, strungar/frezor, sudor MIG/MAG sau gaz, lăcătuş, operator CNC.

Două locuri de muncă sunt vacante în Malta, pentru poziţia de inginer de sistem în informatică, iar în Elveţia se caută un chirurg plastician.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel