Un nou atac într-o şcoală din Belgrad: O fată de 15 ani a fost reținută

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Lacrimie continuă să curgă în Serbia: o minoră rănită în atacul din Belgrad a murit. Medicii se luptă pentru viața victimelor
Lacrimie continuă să curgă în Serbia: o minoră rănită în atacul din Belgrad a murit. Medicii se luptă pentru viața victimelor

Un nou atac a avut loc într-o şcoală din Belgrad. O elevă a intrat cu un cuţit de bucătărie într-o clasă şi a rănit o profesoară şi o elevă. Victimele sunt în afara oricărui pericol. Fata, care are 15 ani, fusese de curând exmatriculată. Atacul a avut loc tot la o şcoală privată din capitala sârbă. Instituţia a fost evacuată, iar adolescenta a fost reţinută de poliţie. Vestea vine la doar o zi după atacul armat dintr-o altă şcoală din Belgrad, acolo unde un elev de 13 ani a deschis focul şi a ucis nouă persoane.

La doar o zi după masacrul din Belgrad, unde un elev de clasa a VII-a a intrat înarmat cu două pistoale în şcoala unde învăţa şi a răpit nouă vieţi, un alt atac tulbură ţara, informează Observator. O adolescentă în vârstă de 15 ani a fost reţinută, după ce a rănit cu cuţitul o altă elevă de 15 ani şi o profesoară de 43 de ani.

 

Un nou atac într-o şcoală din Belgrad. O elevă şi o profesoară, rănite cu cuţitul

 

Potrivit primelor informaţii, fata a fost exmatriculată recent din unitatea de învăţământ, ceea ce ar putea constitui motivul din spatele atacului. Ambele victime au fost rănite în zona membrelor superioare, la mână. A fost demarată o anchetă în acest caz.

De mai bine de 24 de ore, vecinii noştri din Serbia trăiesc în teroare şi revoltă, după ce un paznic şi opt elevi au fost ucişi de colegul lor de clasă, un băiat de doar 13 ani. După cumplitul atac armat, toate şcolile din Belgrad au fost închise, iar sute de oameni au ieşit, aseară, în stradă, la protest. Între timp, s-au anunţat şi primele măsuri. Preşedintele Serbiei vrea ca răspunderea penală să scadă de la 14 la 12 ani.

 

Primele măsuri după masacrul din Belgrad

 

Noaptea trecută, sute de oameni revoltaţi, părinţi şi elevi, au cerut, în stradă, demisia ministrului sârb al Educaţiei. Cu toţii trăiesc în teroare după ce opt copii şi un paznic au pierit în atacul îngrozitor de la o şcoală primară din Belgrad. După protestul din faţa Ministerului, oamenii au făcut un altar de lumânări aprinse şi flori în faţa şcolii.

Tot aseară, într-o conferinţă de presă, preşedintele Serbiei a transmis condoleanţe familiilor îndoliate şi a făcut dezvăluiri despre atacatorul de doar 13 ani. „Este una dintre cele mai negre zile din istoria Serbiei. În acest moment, băiatul se află într-un loc special și va fi plasat într-un departament special al unei clinici de psihiatrie”, a declarat Aleksandar Vučić, preşedintele Serbiei.

Totodată, preşedintele Serbiei a făcut publică o listă cu zece măsuri pe care le vrea introduse după tragedia de ieri. Printre ele, schimbarea legislaţiei astfel încât răspunderea penală să înceapă de la 12 ani, noi reguli pentru portul armelor, dar şi controale privind modul de funcţionare a poligoanelor de tragere. Măsurile sunt cerute inclusiv de profesori.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel