Un cartier de lux din Buenos Aires, INVADAT de rozătoare capibara

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sute de răzătoare capibara au invadat un cartier de lux din Bunenos Aires.
Sute de răzătoare capibara au invadat un cartier de lux din Bunenos Aires.

Sute de capibara - o specie de rozător amfibiu de mari dimensiuni - au invadat o suburbie înstărită din Buenos Aires, devastând grădini şi provocând accidente rutiere, potrivit relatărilor din presa argentiniană, informează DPA.

Capibara este o specie înrudită cu porcuşorul de Guineea, exemplarele sale fiind însă de două ori mai mari decât castorii şi sunt considerate cele mai mari rozătoare de pe Terra, transmite Agerpres.

Aceste mamifere semiacvatice trăiesc în zone umede - aşa cum este cartierul exclusivist Nordelta, situat la nord de Buenos Aires, pe malul fluviului Parana.

Rezidenţii spun că populaţia de capibara a crescut excesiv în ultima perioadă. Întrucât nu mai reuşesc să găsească suficientă hrană în zonele verzi de pe domeniul public, aceste animale au început să invadeze grădinile localnicilor.

''După părerea mea, capibara sunt minunaţi, când am văzut unul pentru prima dată, am fost foarte fericit'', a declarat Gustavo Iglesias pentru publicaţia La Nacion.

''Problema este că că se înmulţesc necontrolat, întrucât nu au prădători naturali aici'', a mai spus el.

 

Rozătoarele au declanșat dispute



Problema exemplarelor de capibara - specie denumită ''carpinacho'' în Argentina - a stârnit o polemică publică. Comentatorii de stânga consideră că fenomenul intruziunii exemplarelor de capibara este o campanie de răzbunare a naturii împotriva oamenilor înstăriţi.

''De asta au parte'', a declarat recent pentru un post de radio local ministrul Securităţii, Sabina Frederic. Juan Grabois, un popular activist social, a scris pe Twitter un mesaj de susţinere a rozătoarelor: ''Susţin carpinacho, mereu până la victorie''.

Agenţia de mediu a provinciei Buenos Aires a solicitat consiliului local să prezinte un plan de acţiuni.

''Nu vrem să exterminăm populaţia de capibara, dar vrem să restabilim un echilibru în care nimeni nu trebuie să se teamă pentru siguranţa sa'', au scris rezidenţii locali într-un comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel