Ultimele momente ale fotbalistului Emiliano Sala. Ce au descoperit investigatorii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Autoritatea de Investigare a Accidentelor Aeriene a dat publicității noi imagini cu avionul lui Emiliano Sala, prăbușit în Canalul Mânecii, relatează Daily Mail.

Avionul de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, s-a rupt în trei bucăți după prăbușire. Experții care au investigat accidentul aviatic susțin că David Ibbotson, pilot part-time, a încercat disperat să ridice aeronava în momentele finale dinaintea prăbușirii și a făcut greșeli majore înainte de decolare, relatează Daily Mail, citat de stirileprotv.ro.

Autoritatea de Investigare a Accidentelor Aeriene a publicat luni un raport preliminar și a dezvăluit noi imagini cu resturile avionului, aflate la o adâncime de 67 de metri în Canalul Mânecii.

Investigatorii au descris ultimele momente ale fotbalistului Emiliano Sala și a pilotului David Ibbotson. Potrivit acestora avionul s-a lovit de apă și s-a scufundat la 30 de metri după ce a pierdut contactul radar. Pilotul a încercat disperat să ia altitudine.

Citește și Avionul fotbalistului dispărut Emiliano Sala a fost GĂSIT

Experții susțin că avionul s-a rupt în trei bucăți, la impact, motoarele au zburat, aripile s-au distrus, iar coada și partea din spate lipsesc complet.

O cauză exactă a accidentului încă nu a fost stabilită, însă susțin că avionul nu a zburat în linie dreaptă între Franța și Țara Galilor, a avut o traiectorie șerpuită iar pilotul a încerct disperat să ridice avionul îninte de impactul cu apa.

Potrivit unor noi informații, dezvăluite în Franța, pilotul a făcut o serie de greșeli majore la pregătirea zborului. Se pare că acesta nu avea calificările necesare pentru a zbura pe timp de furtună.

Avionul a fost dat dispărut, la 21 ianuarie, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel