Ultima oră - Cutremur în Romania, vineri dimineață. În ce zonă a fost resimțit și ce magnitudine a avut

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

Un cutremur a avut loc în România vineri dimineață, în zona seismică Buzău. Continuă să citești pentru a afla care a fost intensitatea lui.

Astăzi, la data de 28 aprilie 2023, la ora 06:13:32, conform informațiilor furnizate de INCDFP, s-a înregistrat un cutremur cu magnitudinea ml 3.6, în zona seismică Vrancea, Buzău. Seismul a fost de intensitate redusă și a avut loc la o adâncime de 142 km.

Epicentrul cutremurului a fost localizat în proximitatea următoarelor orașe: la o distanță de 55 km NV de Buzău, 59 km SE de Sfântu-Gheorghe, 60 km E de Brașov, 68 km V de Focșani, 68 km NE de Ploiești și la 96 km NE de Târgoviște.

„În ziua de 28 Aprilie 2023 la ora 06:13:32 (ora locală a României) s-a produs în zona seismică Vrancea, Buzău, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.6, la adâncimea de 142km”, transmite INFP.

 

Aproape 30 de cutremure au avut loc doar în luna aprilie

 

Conform Agerpres, în zonele seismice Vrancea și Oltenia, de la începutul lunii aprilie și până în prezent, s-au produs 26 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,6 pe scara Richter.

În data de 14 februarie, cea mai puternică mișcare tectonică din acest an a avut loc în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri și a înregistrat o magnitudine de 5,7 pe scara Richter.

Vezi și

 

Ce trebuie să faci în cazul unui cutremur major în România. Mărmureanu: „Nu știm exact ce e în pământ, sunt mari surprize. Pământul înghite tot”

 

O veste importantă pentru români! În cazul unui cutremur, există anumite măsuri obligatorii pe care trebuie să le iei. Acestea ar putea salva vieți! Seismologul român Gheorghe Mărmureanu a explicat ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. 

În ultimele luni, s-a observat o intensificare a activității seismice în România, cu frecvente cutremure produse în zona seismică Vrancea și în alte zone precum Oltenia, Banat și Muntenia. Cu toate acestea, potrivit seismologului român Gheorghe Mărmureanu, nu există șanse pentru un cutremur catastrofal în România.

Continuă știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel