UE a alocat 2 milioane de euro pentru distrugerea pestei porcine

UE a alocat deja două milioane de euro pentru a ajuta serviciile veterinare să gestioneze focarele de pestă porcină, a scris Mihai Ţurcanu, eurodeputat din partea PNL, într-un mesaj postat pe Facebook.

UE a alocat deja două milioane de euro pentru a ajuta serviciile veterinare să gestioneze focarele de pestă porcină, conform datelor comisarului european pentru sănătate publică şi siguranţă alimentară, Vyte Andriukaiti, a scris Mihai Ţurcanu, eurodeputat din partea PNL, într-un mesaj postat pe Facebook.

Pesta porcină africană se extinde în continuare pe teritoriul ţării şi în sutele de gospodării afectate de pestă românii aşteaptă ajutor financiar de la autorităţi care să le compenseze pierderile, a menţionat eurodeputatul român.

El a menţionat că s-a întâlnit cu comisarul european pentru sănătate publică şi siguranţă alimentară, Vytenis Andriukaiti, şi au discutat despre bugetul acordat de către Comisia Europeană pentru gestionarea focarelor de pestă porcină.

Potrivit comisarului european, au fost prelucrate circa 3.100 de cereri de despăgubire în valoare totală de 47,6 milioane de lei (11,9 milioane de dolari), cu o compensaţie de 500.000 lei plătită deja fermierilor.

Comisarul european a atras atenţia asupra faptului că despăgubirile pentru cei ale căror ferme/exploataţii/gospodării au fost afectate de pesta porcină africană vor veni din partea UE doar dacă dosarele sunt întocmite coerent, corect, depuse la timp şi dacă normele de biosecuritate au fost respectate întocmai de către fermierii acelor exploataţii.

În acest sens, medicii veterinari oficiali, direcţiile sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, prin medicii veterinari oficiali sunt responsabili de informarea fermierilor şi sprijinirea acestora prin întocmirea corectă a dosarelor de despăgubire, se arată în mesajul postat pe Facebook de eurodeputatul Mihai Ţurcanu.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.28