Tudorel Toader: ANUNȚĂ Comisia Europeană că va da OUG pentru recursul în anulare

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, îi răspunde lui Frans Timmermans, prim-viceprședinte Comisia Europeană, care  i-a solicitat Viorică Dăncilă în cadrul întâlnirii de la Bruxelles să îi răspundă la scrisoare pe care i-a trimis-o în 24 ianuarie privind redeschiderea dosarelor soluţionate definitiv de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ între 2014 şi 2018.

Toader Toader îi transmite lui Timmermans în care explică faptul că în ultimele luni avem 2 decizii ale Curții Constituționale.

De asemeena, ministrul Justiției îl informează pe Frans Timmermans că anumite prevederi din raportul MCV contrazic decizii ale Curții Constituționale din România, iar Guvernul va emite OUG pe legislația penală, însă nu va aplica prevederile din MCV ci doar pe cele ale Curții Constituționale, scrie stiripesurse.ro.

Tudorel Toader mai scrie că nu vor fi respectate toate recomandările MCV, pentru că unele dintre ele contrazic decizii ale Curții Constituționale din România, iar acestea au prioritate față de recomandările Comisiei Europene.

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, i-a trimis o scrisoare Vioricăi Dăncilă pe tema Ordonanței de Urgență anunțată de Tudorel Toader, OUG care va permite ca dosarele soluţionate de completurile de 5 judecători, între 2014 şi 2018, să fie reluate printr-un recurs. Timmermans s-a arătat îngrijorat și a cerut clarificări.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel