Ce cere UDMR pentru continuarea susținerii PSD

UDMR pune condiții ca să susțină în continuare majoritatea parlamentară PSD-ALDE.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că nu va deschide subiectul colaborării parlamentare cu PSD - ALDE până când nu se rezolvă problema predării limbii române în şcolile generale cu predare în limba maternă.

"Nu e vorba de reînnoire a protocolului de colaborare cu coaliţia de guvernare. În momentul când am semnat, am semnat pentru 4 ani şi, dacă nu o întrerupe cineva (colaborarea - n.r.), e în vigoare. Noi în fiecare sesiune facem o analiză. În acest moment, eu am spus că, până când nu se rezolvă problema aceea din ordonanţa simplă din august, acel articol privind predarea limbii şi literaturii române în şcoala generală, clasele primare, nu putem să deschidem niciun alt subiect. Sper că în această săptămână se va rezolva şi atunci, sigur, putem lua priorităţile legislative şi ale lor şi ale noastre, putem discuta alte amănunte. Până atunci nu există acest subiect. Până când nu se va rezolva acea problemă din ordonanţa simplă din august...", a afirmat Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Kelemen Hunor a solicitat remanierea ministrului Educaţiei, Valentin Popa, întrucât acesta a luat două decizii fără a-i consulta pe reprezentanţii UDMR.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27