Ucraina. Canalul de stat rus RT este acuzat de imparțialitate și va fi anchetat

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Autoritatea britanică de reglementare audiovizuală a anunţat miercuri deschiderea a 12 anchete suplimentare privind lipsa de imparţialitate în programele canalului de stat rus în engleză RT pentru reflectarea invaziei ruse a Ucrainei, notează AFP.

Aceastea ridică la 27 numărul de anchete deschise de organismul de reglementare.

"Suntem foarte îngrijoraţi de volumul programelor la RT care ridică potenţiale probleme în baza Codului radiodifuzării şi, pe măsură ce anchete noastre progresează, examinăm dacă RT ar urma să mai păstreze o licenţă britanică", a explicat autoritatea de reglementare, Ofcom, într-uncomunicat.



Autoritatea de reglementare a anunţat luni că a deschis 15 anchete privind RT

Organismul de reglementare a spus că a constatat "o creştere importantă a numărului de programe" care ar putea face obiectul procedurilor. El a precizat că pentru subiecte la fel de importante precum criza din Ucraina, toate media dispunând de licenţe de difuzare trebuiau "să respecte cerinţe speciale în materie de imparţialitate", cu "măsuri suplimentare (...) precum acordarea de pondere necesară unei game largi de opinii".

Canalele reţelei internaţionale RT (fostă Russia Today) se află în colimator în ţările occidentale, fiind acuzate de "minciuni" asupra războiului din Ucraina de către Uniunea Europeană care doreşte să le interzică.

În Marea Britanie, guvernul a cerut săptămâna trecută să reexamineze licenţa sa de difuzare, dar prim-ministrul Boris Johnson a spus că vrea să lase Ofcom să decidă mai degrabă decât politicienii, în numele "libertăţii de exprimare".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel