UBB din Cluj-Napoca va implementa cel mai mare proiect de digitalizare a unei universităţi româneşti. Valorea este de 13 milioane de euro

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
UBB din Cluj-Napoca va implementa cel mai mare proiect de digitalizare a unei universităţi româneşti. Valorea este de 13 milioane de euro / Foto: Facebook
UBB din Cluj-Napoca va implementa cel mai mare proiect de digitalizare a unei universităţi româneşti. Valorea este de 13 milioane de euro / Foto: Facebook

Universitatea ''Babeş-Bolyai'' (UBB) din Cluj-Napoca anunţă că va implementa cel mai mare proiect de digitalizare a unei universităţi româneşti, prin PNRR, în valoare de 13 milioane de euro.

"Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va implementa cel mai mare proiect de digitalizare al unei universităţi finanţat prin PNRR şi anume DIGIHUBB (Digitalizare UBB: Dotarea cu infrastructură digitală în scop didactic şi de cercetare).

Proiectul are o valoare de peste 13 milioane de Euro (64.349.589 RON) şi va cuprinde dezvoltarea a 15 laboratoare dedicate modernizării/digitalizării unor programe educaţionale din cele şase şcoli academice ale UBB:

(1) Şcoala academică/de ştiinţă Art & Humanities;

(2) Şcoala academică/de ştiinţă Social Sciences;

(3) Şcoala academică/de ştiinţă Life & Natural Sciences;

(4) Şcoala academică/de ştiinţă Health;

(5) Şcoala academică/de ştiinţă Engineering & Technology

(6) Şcoala academică Divinity.

Aceste 15 laboratoare se vor integra în/cu Centrele de tip hub integrativ dedicate deja Şcolilor academice/de ştiinţă din UBB printr-un alt proiect de peste 1 milion de Euro aflat în derulate ( https://news.ubbcluj.ro/ubb-isi-consolideaza-prezenta-academica-in-cluj-innovation-park-printr-o-retea-de-huburi-academice-star-ubb/)", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de UBB.

 

UBB are deja avantaje competitive la nivel naţional/internaţional.



Potrivit sursei citate, trei centre transversale vor susţine întregul demers al celor 15 laboratoare şi vor moderniza şi digitaliza unităţile existente în UBB în zone în care UBB are deja avantaje competitive la nivel naţional/internaţional.

"Mă bucură această oportunitate oferită comunităţii academice a UBB prin PNRR, accesibilă printr-o organizare bună a guvernului/ministerului de specialitate (alături de UBB, alte 60 de universităţi din ţară au beneficiat de acest program). Vine la timp, în contextul transformărilor profunde prin care trece UBB.”, spune rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, conform Agerpres.

 

Proiectul are parte de 10 milioane de RON din surse proprii

 

„Ca să fiu sincer până la capăt, mi-ar fi plăcut, totuşi, ca proiectul să permită o digitalizare mai generală şi mai profundă a universităţilor - autorităţile focalizând sprijinul financiar, prin activităţile eligibile, oarecum pe actul educaţional şi parţial pe cercetare, lăsând zona administrativă şi zona de servicii către societate mai slab reprezentate -, dar este un demers bun, nu mai despicăm firul şi sper ca în viitor alte demersuri să completeze ceea ce nu se poate face acum.

Oricum, UBB încearcă să îmbunătăţească prin forţe proprii acest demers fundamental pentru o universitate modernă, iar ca semn de seriozitate Universitatea noastră va aduce în acest proiect aproximativ 10 milioane de RON din surse proprii", declară, conform comunicatului, rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel