Turcia de PĂMÂNT cu preşedintele francez Emmanuel Macron: Afirmaţiile sale, considerate "nule şi neavenite"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto:  Türkiye işgaldedir / Twitter
Sursa foto: Türkiye işgaldedir / Twitter

Autorităţile de la Ankara au calificat joi declaraţiile preşedintelui Emmanuel Macron ca fiind "nule şi neavenite", după ce şeful statului francez a acuzat Turcia de încălcarea suveranităţii Greciei şi a Ciprului în estul Mediteranei.

Afirmaţiile preşedintelui Macron au fost făcute cu ocazia primirii, joi, la Paris, a omologului său cipriot Nicos Anastasiades.

"Vreau să reiterez încă o dată solidaritatea deplină a Franţei cu Cipru, dar şi cu Grecia, în faţa încălcării suveranităţii lor de către Turcia", a declarat preşedintele francez.

"Nu este acceptabil ca spaţiul maritim al unui stat membru al Uniunii noastre să fie încălcat sau ameninţat. Cei care contribuie la aceasta trebuie sancţionaţi", a subliniat Macron.

Afirmaţiile preşedintelui Macron sunt "nule şi neavenite", iar ameninţarea cu sancţiuni pe care preşedintele francez le-a menţionat "nu vor conduce la nimic", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului turc de externe, Hami Aksoy.

"Franţa ar trebui să înceteze să fie pe cai mari şi să aplice politici mai rezonabile şi mai raţionale", a adăugat dl Aksoy.

Marina elenă a intrat în stare de alertă ridicată miercuri, după ce nave militare turceşti ce însoţeau o navă de explorare a gazelor subacvatice au ajuns în imediata apropiere a celei mai estice insule greceşti, Kastellorizo.

Atena a cerut Ankarei să "înceteze imediat acţiunile sale ilegale", care "îi încalcă suveranitatea şi ameninţă pacea şi securitatea regiunii". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel