Turcan, vești BUNE pentru ROMÂNI. Salariu minim va CREȘTE în 2020

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat, astăzi, că Guvernul are în vedere majorarea salariului minim pe economie în 2020 cu până la 7,2%, astfel încât acesta va crește de la 2080 de lei la 2230 de lei.

„Salariul minim va crește în 2020! Creșterea se va face printr-o formulă clară, predictibilă, cu indici de corecție care să țină cont de evoluția economiei, dar și a pieței muncii. În cadrul întâlnirii de astăzi cu Consiliul Național Tripartit de Dialog Social am luat în discuție mai multe variante de calcul pentru stabili nivelul salariului minim. Principiile care stau la baza creșterii salariului minim sunt: 1. un mecanism de calcul clar și predictibil, pornindu-se de la anumiți indicatori economici. Varianta aflată în lucru prevede o creștere de minimum 7,2%, adică de la 2080 lei la 2230 lei; 2. capacitatea firmelor de a acoperi aceste costuri, fără a le afecta profitabilitatea; 3. impactul asupra bugetelor locale, care au fost deja împovărate de fosta guvernare", a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Vicepremierul a precizat că 1.370.232 de persoane vor beneficia ce această creștere a salariului minim.

„Beneficiarii acestei creșteri vor fi cei 24% din totalul salariaților activi, adică 1 370 232 persoane. De asemenea, ar putea beneficia de această măsură și alte categorii de angajați, cu salarii între nivelul minim și mediu. Pe baza analizei de impact a creșterii salariului minim, săptămâna viitoare vor continua consultările cu partenerii sociali", a subliniat Turcan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel