Tudorel Toader vrea să preia o structură de la Externe

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Toader
Toader

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat în această seară că are un proiect de lege, pe care l-a discutat şi cu ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, care prevede ca agentul guvernamental pentru CEDO să revină la Ministerul de Justiţie.

„Agentul guvernamental pentru CEDO este parte integrantă a Ministerului de Externe. Aici este un lucru nefiresc. Eu ca ministru le dau un mandatul de reprezentare, conţinutul mandatului, eu le dau mandat pentru o eventuală stingere amiabilă a litigiului, dar ei sunt în curtea Ministerului de Externe.

Până în 2003, cred, ei erau structură a Ministerului de Justiţie. Acum avem un proiect de lege, am vorbit cu ministrul Meleşcanu, chestiunea durează cam de multă vreme. Avem un proiect de lege prin care agentul guvernamental pentru CEDO, agentul guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, să revină parte integrantă a Ministerului Justiţiei, ca să închidem cercul acesta.

Citește și ULTIMĂ ORĂ. Tudorel Toader ANUNȚĂ OUG pentru completurile nelegal constituite

Noi le dăm mandat de reprezentare, dar rezultatul final nu mai vine la noi, se duce la Externe. Domnul ministru Meleşcanu a înţeles această particularitate, această funcţionare în sincope şi a fost de acord să le transferăm la MJ în baza unor acte normative", a spus Toader la România TV.

Declaraţia a fost făcută ca răspuns la o întrebare dacă există la Ministerul Justiţiei o statistică cu persoanele care au depus plângeri la CEDO, după ce au fost condamnate „pe nedrept” în baza protocoalelor şi a completelor constituite nelegal.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel