Tudorel Toader își bagă piciorul în ghips în cazul Iohannis

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că până în acest moment nu s-a apelat la el pentru consiliere privind plângerea de înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, dar nu l-ar deranja dacă nu s-ar întâmpla acest lucru. Prin această declarație, Toader pare că vrea să se extragă din subiectul propus de PSD, repetând de mai multe ori că vrea să se mențină în limitele lui de competență.

”În 2006, au fost abrogate insulta și calomnia, mai târziu chiar și adulterul. De ce s-au abrogat atunci? În numele libertății de exprimare. S-au abrogat insulta și calomnia pentru că au căzut, probabil, în desuetudine. Adică dacă românii nu se mai insultă, nu se mai calomniază... nu mai are sens să reglementezi, să incriminezi fapta respectivă. N-aș spune că cine a promovat abrogarea este prima soprană în aria calomniei, dar nici nu aș putea să neg.

Revenind la întrebare... sigur că nu este greu să arunci o anatemă despre cineva, dar eu voi respecta limitele mele de competență, dar și limitele mele de ministru. S-a spus că X și Y să facă draftul de sesizare și, dacă este nevoie, să apeleze la expertiza mea. Nu s-a apelat până acum la mine. Nu m-ar deranja dacă nu s-ar apela la mine, dar nu am văzut draftul pentru înaltă trădare. Așadar... nu mă pot exprima pe acest subiect, dar trebuie să mă mențin și în limitele mele de competență”, a declarat Tudorel Toader, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel